Legende

VIDEO | Antrenorul care a uimit Liga 1. Cum a reușit Alexandru Pelici să aibă un an istoric la CS Mioveni

Într-un fotbal tot mai plin de scandaluri, de invidie, de nedreptăți, mai răsare din când în când cât o rază de speranță, datorită unor personaje care vorbesc mai puțin, dar ajung la niște rezultate uimitoare prin munca, seriozitatea și devotamentul față de profesia pe care și-au ales-o.

Cum se poate ajunge la performanță cu buget mic și fără vedete în echipă

Un astfel de exemplu este oferit de Alexandru Pelici (48 de ani), actualul tehnician al echipei CS Mioveni, cu care a promovat în Liga 1 anul trecut, iar în 2022 a reușit să realizeze o nouă performanță, de această dată una istorică. Pelici este primul antrenor sub conducerea căruia CS Mioveni își asigură doi ani consecutivi în Liga 1 și totodată cea mai bună prestație într-o ediție de campionat al primei divizii (11 victorii, 12 egaluri, 16 înfrângeri, golaveraj 31-46). Dintre rezultatele notabile putem aminti de victoria cu Rapid în ultima etapă din play-out (3-2), victoria cu Sepsi în sezonul regular (2-1), remiza cu FCSB tot în sezonul regular (1-1), remizele cu Botoșani din sezonul regular (1-1, respectiv 0-0), plus bilanțul de 100% în confruntările cu Dinamo (1-0, 2-1, 2-0). Și toate astea fără să dispună de un buget impresionant sau de fotbaliști cu statut de vedetă.

CITEȘTE ȘI – VIDEO | Greutățile din viața unui antrenor. Lupta dusă de Săndoi pentru a rămâne Chindia în Liga 1

Profesorul Cristi Pustai și fotbalul îmbinat cu poezie și matematică

Grigoraș, cel mai tare din oraș

INTERVIU | Marius Stoica, antrenorul liderului neînvins din eșalonul secund: ”Ar fi extraordinar ca Mioveni să promoveze, dar trebuie să rămânem modești”

Bilanț uimitor

Înainte de sosirea lui Pelici, Mioveni a mai avut două participări în campionatul Ligii 1, unde a rezistat de fiecare dată un singur an. Este vorba de edițiile 2007/2008 (7 victorii, 10 remize, 17 înfrângeri) și 2011/2012 (2 victorii, 6 remize, 26 de înfrângeri).

În materialul următor, am selectat declarații din trei conferințe de presă la care a participat Alexandru Pelici pe parcursul sezonului recent încheiat. Toate trei explică cum și-a gândit tehnicianul strategia la începutul campionatului, pe parcursul acestuia, dar și concluziile trase la final odată cu îndeplinirea obiectivului. Veți descoperi de fiecare dată discursuri realiste, lecții de modestie, dar și faptul că Pelici a mizat pe mulți jucători cu care a promovat în Liga 1 (pentru a-i răsplăti pentru ceea ce au realizat în sezonul 2020-2021). Și iată că încrederea pe care le-a acordat-o i-a fost răsplătită pe măsură. Trebuie spus că Pelici a primit încă un an de contract pentru ceea ce a realizat la Mioveni.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply