Legende

Amintirile lui Sabău despre Johan Cruyff

Pe 6 iunie anul acesta, într-o luni, m-am întâlnit cu Ioan Ovidiu Sabău pe holurile postului de televiziune Prima Sport. Nu cred că venise pentru vreo emisiune, era în jur de 10 și jumătate dimineața când am dat de el, mai degrabă avea ceva de discutat cu niște colegi de-ai mei.

Și atunci mi-am amintit de o curiozitate pe care o aveam de ceva timp. Voiam să-l întreb pe Sabău dacă nu cumva a avut ocazia să-l cunoască pe Johan Cruyff în perioada când a jucat la Feyenoord. Am presupus că legendarul fotbalist olandez a venit la un moment dat într-o vizită la club. E drept, cea mai mare parte a carierei lui Cruyff se leagă de Ajax, și cu siguranță publicul de la noi din țară și-l amintește ca jucător al lăncierilor sau al Barcelonei. Însă Cruyff a evoluat și la Feyenoord (una dintre rivalele lui Ajax), unde s-a și retras din activitate din postura de campion al Olandei și câștigător al Cupei Olandei.

CITEȘTE ȘI – SPECIAL | Cum i-a schimbat viața familia Kennedy lui Johan Cruyff

Ca să revin la întrebarea pentru Sabău, el mi-a dat următoarele detalii: ”Nu l-am cunoscut. Când eu jucam la Feyenoord el era antrenor la FC Barcelona. Dar era în fiecare an în Olanda un fel de gală a premiilor pentru cel mai bun jucător și cel mai bun antrenor parcă, și l-am văzut atunci de la distanță”.

Am început apoi să analizăm cariera de fotbalist a lui Cruyff, am ajuns inclusiv la momentul când olandezul a fost adversarul Stelei în Cupa UEFA la finalul anilor 70. Cruyff juca la vremea respectivă pentru FC Barcelona. Despre calitățile fotbalistice incredibile ale lui Cruyff, Marcel Răducanu mi-a povestit AICI.

Mare și ca antrenor, și ca jucător. Când fugea 10 metri, Cruyff schimba de trei ori viteza.” Ioan Ovidiu Sabău, fost internațional

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply