Legende

Grigoraș, cel mai tare din oraș

Grigoraș a făcut o treabă bună cam pe la toate formațiile pe care le-a antrenat. Îmi amintesc de perioada când a fost la CFR Cluj, după ce a plecat Mircea Rednic.

Am fost pe stadion în septembrie 2013 la un CFR Cluj – Pandurii 1-1. A marcat Florin Costea pentru feroviari, iar în tabăra oaspete a punctat Eric de Oliveira. Nu a venit multă lume pe stadion. Eu țin minte că am stat undeva sus în tribuna a doua și era timp destul de răcoros. Dovadă că am purtat un pulover albastru, împletit foarte frumos de bunica mea. Îl am și acum și îmi amintește mereu de ea când îl port. Din fericire, ea încă trăiește.

Revenind la fotbal, în aceeași săptămână când s-a jucat partida din Gruia a avut loc și întâlnirea dintre Pandurii și Dnepr din Europa League. A fost 1-0 pentru ucrainieni, unde era legitimat Konoplyanka, căruia i-am dedicat un amplu material în septembrie. La Pandurii era pe banca tehnică domn profesor Pustai, cel ce îmbină sportul rege cu matematica și evident cu poezia. Înaintea acelui duel cu Dnepr, care din păcate s-a desființat, un suporter venit probabil din Târgu-Jiu s-a apropiat de marginea gazonului și l-a strigat pe Marin Condescu, președintele gorjenilor. Acesta s-a apropiat și a dat mâna cu el. Frumos gest!

Faptul că Pandurii devenise o forță a Ligii 1 i se datorează și lui Grigoraș. Să nu uităm că a stat aproape doi ani în orașul unde Brâncuși și-a expus trei sculpturi. Pentru același Grigoraș, fanii Oțelului s-au strâns plângând ca să-l roage să nu plece în 2009. Cu vreo șase luni înainte, formația gălățeană o învingea pe Steaua cu 2-0 într-o partidă de pe teren propriu. În același sezon obținea două remize cu CFR Cluj, campioana în exercițiu (1-1 în ambele dueluri).

Foto: captură foto youtube

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply