Legende

VIDEO | Greutățile din viața unui antrenor. Lupta dusă de Săndoi pentru a rămâne Chindia în Liga 1

Emil Săndoi (57 de ani) a reușit performanța de a o menține pe Chindia Târgoviște în Liga 1 pentru a treia oară consecutiv, lucru realizat de fiecare dată cu resurse modeste (din punct de vedere financiar și al primului 11) în comparație cu alte cluburi din primul eșalon.

Numit în funcție pe 30 iunie 2020, tehnicianul a reușit în acea vară să treacă de un baraj cu CS Mioveni.

Un an mai târziu a fost aproape de o calificare în play-off, dar s-a consolat cu clasarea pe primul loc în play-out și cu disputarea semifinalei de baraj pentru Conference League (pierdută în fața Viitorului).

În sezonul 2021-2022, Chindia nu a mai reușit să repete evoluțiile spectaculoase din stagiunea precedentă, din motive explicate chiar de Săndoi, și anume plecarea unor jucători esențiali pentru echipă și dificultatea jucătorilor care le-au luat locul de a se adapta la cerințele formației târgoviștene.

CITEȘTE ȘI – SPECIAL | Bătăliile CFR-ului cu echipele lui Săndoi. Cea mai neagră amintire a trupei clujene

Antrenorul e de vină

Mangia, Conceicao, Dică și Minteuan – cei patru antrenori cu destine asemănătoare

Cu toate acestea, Chindia s-a trezit în al 12-lea ceas, mai precis la returul barajului cu Concordia Chiajna, când a egalat pe final și a trimis partida în reprize suplimentare și ulterior la loviturile de departajare, unde a reușit să facă diferența.

Pentru a înțelege mai bine greutățile cu care s-a confruntat Săndoi în ultimul sezon am selectat câteva declarații din conferințe de presă la care a participat tehnicianul în 2022. În ceea ce privește viitorul său, Săndoi își va termina în câteva zile contractul cu Chindia, iar șansele de a continua la actualul club sunt mici.

Foto: Emil Săndoi / Facebook Chindia Târgoviște

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply