Editoriale

10 gânduri odată cu intrarea în 2020

I. Am intrat într-un nou an, unul plin de competiții. În centrul atenției vor fi Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

II. Dorința oricărui iubitor al sportului e să-i vadă pe tricolori calificați la Euro. Până atunci, însă, naționala trebuie să treacă de două meciuri eliminatorii. Primul cu Islanda, în semifinalele din barajul Ligii Națiunilor, apoi cu Bulgaria sau Ungaria. Mai mult decât atât, elevii lui Mirel Rădoi trebuie să dovedească pe teren că merită să ajungă la turneul final, pentru că în fotbal doar faptele vorbesc.

III. Fie ca Olimpiada din vară să aducă multe medalii sportivilor români. La această întrecere va participa și selecționata de fotbal, după o pauză de 56 de ani.

IV. Îmi propun să realizez mai multe interviuri și reportaje față de anul precedent. Pentru că poveștile din sport nu doar că sunt frumoase, dar reprezintă și o adevărată sursă de inspirație în viață.

V. În 2019, site-ul Povești din Sport a strâns 27.049 de vizualizări și 22.833 de vizitatori. Pe această cale le mulțumesc celor care citesc materialele mele. Încrederea acordată mă bucură, dar mă și motivează să continui acest proiect și să scriu materiale mult mai bune în 2020.

VI. Povestea lui Rocky Marciano (9.815 citiri), Wesley Lopes, mașinăria de goluri care a cucerit Vasluiul (1.300 citiri), Muhammad Ali, omul care a iubit boxul necondiționat (785 citiri), Mihai Marinescu și experiența a peste 10 ani de pilotaj (689 citiri) și Filosofia lui Emeric Ienei (648 citiri) au fost cele mai accesate articole de pe site-ul Povești din Sport în 2019.

VII. Mihai Marinescu (fost pilot din Formula 2), Ioan Onacă (ultimul supraviețuitor al echipei cu care Arieșul Turda cucerea Cupa României în finala din 1961), Emeric Ienei (antrenorul echipei Steaua 1986) și Marius Stoica (antrenorul lui CS Mioveni, unde a avut o serie lungă de meciuri fără înfrângere) sunt personalitățile anului 2019 pe site-ul Povești din Sport. În 2020 vreau să descoperim și alte nume la fel de mari care să ne împărtășească experiențele lor.

VIII. Sper că prin materialele mele am arătat că presa sportivă de calitate nu a dispărut. Las totuși această apreciere la îndemâna publicului, pentru că părerea acestuia e cea mai importantă.

IX. Fie ca 2020 să aducă rezultate mari în sportul autohton, dar mai ales o bună organizare. Pentru a ajunge sus, e nevoie de ”o dorință, un vis și o chemare”, așa cum spunea marele pugilist Muhammad Ali.

X. Închei prin a transmite un sincer La mulți ani tuturor românilor! 2020 să vă aducă sănătate, pace, bucurii și înțelepciune pentru a putea depăși orice obstacol. Pentru că viața însăși e o competiție.

Foto: Dan Bodea

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply