Legende

SPECIAL | Wesley Lopes, mașinăria de goluri care a cucerit Vasluiul

Wesley Lopes rămâne unul dintre cei mai talentați brazilieni care au pășit pe plaiurile noastre. O adevărată mașinărie de goluri.

A ”aterizat” la Vaslui la începutul lui 2009, iar din acel moment și-a desăvârșit calitățile cu care a fost înzestrat. Un excelent executant de lovituri libere și de penalty-uri. Un mare pericol pentru portarii adversari atunci când lovea mingea cu capul. De cele mai multe ori, aceștia o scoteau resemnați din plasă. Drept dovadă, în cei trei ani și jumătate pe care i-a petrecut în Moldova, Wesley a dat 78 de goluri în toate competițiile, 62 dintre ele în Liga 1.

În 2010 ajungea cu ”galben-verzii” până în finala Cupei României. Un an mai târziu, pe Stadio Olimpico, zeci de mii de fani ai clubului Lazio au rămas fără glas. Dubla fotbalistului din Țara Cafelei o ajuta pe FC Vaslui să obțină un egal istoric în grupele Europa League. Câteva luni mai târziu, echipa din orașul unde Ștefan cel Mare îi învingea cândva pe turci devenea vicecampioana României. La această performanță a pus umărul și Wesley, cu 27 de reușite care i-au adus titlul de golgheter al acelei ediții. Tot în acel sezon, jucătorul sud-american a mai înscris de șapte ori în Cupa României și de trei ori în Europa League.

Pe 22 iulie 2012, ”perla” din atacul Vasluiului și-a luat adio de la moldoveni cu o dublă (dintre care un gol din foarfecă) împotriva Rapidului pe Giulești. Din locul unde s-a dat Bătălia de la Podul Înalt a plecat la Al-Hilal. 20 de goluri a reușit acolo, devenind un idol și pentru fanii grupării din Arabia Saudită. Cu alte trei goluri, pe care le-a dat în scurta experiență de la Poli Iași, Wesley rămâne cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1 (65 de goluri).

În prezent nu mai joacă, dar acum doi ani a reintrat în atenția publicațiilor din țară. Atunci, Wesley ”a murit și a înviat” în aceeași zi. Totul din cauza unei mari confuzii. S-a scris că a suferit un infarct, iar pe Wikipedia se vorbea deja la timpul trecut despre fosta vedetă a Vasluiului. Spre seară, Lucian Sânmărtean a vorbit cu el și totul a revenit la normal. Ba mai mult, Wikipedia l-a readus și ea la viață.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply