Editoriale

Unii cu gloria, alții cu regretele. Pascal își păstrează centura mondială după victoria la puncte cu Jack

Jean Pascal l-a învins la puncte în weekendul trecut pe Badou Jack și și-a apărat centura WBC Silver la categoria semigrea.

După cum a decurs lupta, câștigătorul moral trebuia să fie Jack (36 de ani), pentru că și-a prins deseori adversarul în corzi, mai ales în ultima rundă. Nu a reușit să-l facă KO pe canadian în secundele de final, însă nici departe nu a fost. Pascal s-a ținut de corzi și a reușit să rămână în picioare. Jack a ridicat ambele mâini, ca și cum era sigur de victorie.

Jack a dat dovadă de multă tenacitate, în timp ce Pascal s-a apărat foarte bine, lucru datorat și fizicului său. A lăsat foarte rar garda jos, preferând lovituri rapide și precise. Această strategie l-a și ajutat să scape la un moment dat. Jack l-a prins în corzi, i-a administrat o serie de lovituri, dar Pascal nu și-a pierdut stăpânirea de sine și i-a oferit o replică pe măsură suedezului.

Nu a fost un duel foarte spectaculos, pentru că niciunul nu a riscat mult. Ambii au așteptat un pas greșit din partea celuilalt. Jack rămâne, însă, cu momentele bune de la final, dar și de la jumătatea meciului.

CITIȚI ȘI – REMEMBER 2015 | Seara marilor dezamăgiri. Detronarea ”Ciocanului de Oțel” și controversata victorie a lui DeGale în fața lui Bute

Decizia arbitrilor după cele 12 runde a fost de 2-1 pentru Pascal. Pugilistul canadian, în vârstă de 37 de ani, s-a luptat în ianuarie 2014 cu Lucian Bute, pe care l-a învins tot printr-o decizie la puncte. Doi ani mai târziu, Bute a boxat cu Badou Jack pe 1 mai 2016, iar rezultatul inițial a fost o remiză. Mai târziu, Bute a fost declarat învins după ce i s-a descoperit o substanță interzisă în organism.

Îmi era dor să văd un meci de box la nivel înalt, dar mai ales să-l analizez, iar acum am avut această șansă în videoclipul de mai jos. Are aproape 40 de minute.

Foto: Jean Pascal (stânga) l-a învins la puncte pe Badou Jack/Sursă: facebook.com/jeanpascalchamp/photos

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply