Legende

SPECIAL | Cum i-a schimbat viața familia Kennedy lui Johan Cruyff

Pe când îmbrăca tricoul formației americane Washington Diplomats, la începutul anilor 80, Cruyff a cunoscut personalități importante precum Robert McNamara (fost secretar al apărării, președinte al Băncii Mondiale la vremea respectivă și totodată vecin cu legendarul fotbalist olandez) și Eunice Kennedy (soră a fostului președinte John F. Kennedy).

Văzând cât de apreciat este de public, Eunice i-a propus lui Cruyff să participe la activitățile fundației Special Olympics (fondată chiar de Eunice). Scopul acestei fundații era integrarea copiilor cu diferite deficiențe în societate prin intermediul sportului. Și astfel, Johan Cruyff a ajutat astfel de copii să ducă o viață cât mai normală jucând fotbal cu ei (lucru care le dezvolta copiilor atât funcțiile fizice, cât și capacitatea de a gândi mai bine).

Peste ani, mai precis după despărțirea de FC Barcelona în calitate de antrenor, a pus bazele fundației Cruyff inspirându-se din experiența avută peste Ocean. Cruyff a vrut să creeze toate condițiie necesare tinerilor care doreau să practice sport (oferindu-le antrenori, terenuri, săli de sport, dar și profesori).

Cruyff a considerat că școala și practicarea unui sport se află pe aceeași poziție când vine vorba de importantă, și astfel toți copiii care veneau în fundația sa trebuiau să aibă acces la educație.

Poveste extrasă din autobiografia lui Johan Cruyff (Driblingul meu)

Foto: cancan.ro

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply