Legende

FOTO/VIDEO: Ziua în care l-am cunoscut pe Cesare Prandelli. Măsurile propuse de fostul selecționer al Italiei după un nou Mondial fără Squadra Azzurra

Nu se întâmplă în fiecare zi să întâlnești un antrenor de talia lui Cesare Prandelli (64 de ani), dar șansa pe care am avut-o duminică la Cluj, cu ocazia meciului de retragere a lui Mutu, rămâne una de neprețuit.

Prandelli este ultimul antrenor care a calificat și a condus naționala Italiei la un Campionat Mondial (2014). Tot el a reușit o calificare în finala Campionatului European din 2012, iar un an mai târziu a obținut bronzul cu Squadra Azzurra la Cupa Confederațiilor (o competiție despre care spun cu toată sinceritatea că nu ar fi trebuit să dispară). Vă las AICI povestea fascinantă a unei naționale care m-a determinat cu foarte mult timp în urmă să fiu pasionat de o competiție cum este Cupa Confederațiilor.

Ca să revin la Prandelli, am profitat de ocazie și l-am întrebat în scurte cuvinte despre situația în care se regăsește acum reprezentativa cu patru titluri mondiale în palmares, iar el mi-a oferit un răspuns la fel de scurt (presat poate de timp), dar a pus, cum s-ar spune, punctul pe I. Adică a vorbit despre nevoia unei reorganizări la nivelul selecționatei italiene de seniori, a unei reconstrucții a lotului ca să fiu mai exact, asta deși vorbim despre o națională care între cele două mondiale unde nu a ajuns (2018 și apoi cel din 2022) a reușit să cucerească un titlu european. Alți colegi de breaslă l-au întrebat numai despre retragerea lui Mutu și de perioada când l-a antrenat, însă la fel de important e să aflăm și punctul său de vedere despre situația fotbalului italian. E drept, am fi putut găsi interviuri date de Prandelli în presa italiană sau în cea internațională, însă una e să citești părerea lui din sursele respective și alta e să o afli chiar de la el în persoană. În cel de-al doilea caz, vorbim de un răspuns cu o puternică valoare sentimentală.

În ziua când l-am întâlnit pe Cesare Prandelli, la Aeroportul Internațional din Cluj, am mai avut șansa să-i văd de aproape pe Luca Toni (cândva un component al formației germane Bayern Munchen) și pe mult mai celebrul Fabio Cannavaro (campion mondial cu Italia în 2006).

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply