Editoriale

EDITORIAL | Povestea înecului la mal

Am și pierdut șirul anilor în care FCSB nu reușește mai mult de o clasare pe locul doi. Este cea mai constantă echipă din campionat. Anul acesta a fost aproape (de titlu – n. red.), dar s-a înecat ca țiganul la mal.

Știți de când e vorba asta? Demult, de pe vremea când țiganii erau în robie (în 1855 au fost eliberați). Așadar, fiind în robie, boierul avea drept de viață și de moarte asupra lor. Când unul dintre ei era prins furând sau făcând vreo felonie (trădare, lipsă de fidelitate – dex.ro), era pedepsit în cadrul unui spectacol. Cum? Se alegea un lac mai adânc de pe domeniul boierului, țiganul era pus într-o barcă, dus în mijloc și legat de picioare cu o funie lungă. Apoi era aruncat în apă și lăsat să înoate până la mal. Când era aproape de mal, cel care manipula frânghia îl trăgea mai în larg. Și tot așa, până cand țiganul epuizat își dădea duhul, spre distracția boierului și a suitei sale.

Gigi Becali a spus că finul său (Florin Pandele, primarul din Voluntari – n. red.) nu l-a lăsat să ajungă la mal, chiar dacă mai avea un meci de câștigat până la sărbătorirea titlului. Degeaba a invocat restabilirea divină a dreptății, fiind de-a dreptul siderat cum de cei de la Voluntari au avut curajul să joace așa. Referitor la ofsaid, când nu e VAR, se spunea că se dă credit atacului. Dar campionatul nu s-a pierdut acolo și toată lumea o știe. Și mai știe lumea că nu avea Petrescu să lase să-i scape din mână un campionat în care a avut întotdeauna prima șansă (la finalul sezonului regular, CFR avea un avans de 14 puncte față de locul doi – n. red.). Începând cu startul fulminant al lui Șumudică, căruia i-ar trebui și lui o mică apreciere (pentru victoriile obținele în primele șase etape, iar apoi a fost dat afară – n. red.).

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply