Editoriale

EDITORIAL | Povestea lui Dinamo, varianta de Liga a doua

Una dintre surprizele fotbalului românesc din acest sezon este în antiteză cu una dintre surprizele sezonului trecut.

Stilului somnolent al lui Dinamo, pierdut în hățișuri dese, de anul trecut (când a retrogradat în premieră din Liga 1, având cele mai multe înfrângeri din campionat – n. red.) i se opune stilul de anul acesta, în niciun caz fotbal-șampanie cum spunea Ahmed, dar unul plin de zâmbete entuziaste când privim exercițiile de desen pe care profesorul remarcabil Burcă și le-a imaginat.

Sigur că ni se va spune că acum joacă în Liga a doua, un noian de vreascuri uscate și nostalgii sterile (mai ales ale domnului Lăcătuș, gălăgios ca o gaiță, când de fapt ar trebui să emane o liniște demnă de cele mai aristocratice saloane vieneze, căci noi știm cum a stat în Liga a patra doi ani cu buget de “B”).


Dinamo începuse foarte prost campionatul și toată lumea se gândea că pasiunea pătimașă creată în jurul acestei echipe va deveni un bătrân neputincios care trăiește în regimuri depășite și în care toată lumea fuge de el.

A mai fost și scandalul din iarnă, după care unii jucători au plecat, scandal în urma căruia credeam că echipa va ieși și mai slăbită.

Dar nu a fost deloc așa, echipa a jucat foarte bine, iar acum sunt la un meci de o promovare pe care nici cei mai aprigi dinamoviști nu o credeau (realizabilă – n. red.). Ghezali este un jucător senzațional, se vede că a jucat la Saint-Etienne, Amzar este, după părerea mea, următorul fundaș stânga al naționalei (dacă nu ajunge la vreo echipă a Strâmbului, care e specialist în a strica tinere talente).

Cu toate astea, meciul cu Iașiul este destul de greu, s-ar putea ca celălalt dinamovist (Buzăul lui Mihalcea a caștigat cu Oțelul, antrenorul delectându-ne cu o simulare șmecheră ca în zilele lui bune), Leo Grozavu să nu fie chiar atât de dornic sa îi ajute, mai ales că e meci direct totuși și fiecare își dorește să câștige.
Dinamo merită toate felicitările în general, Ovidiu Burcă în mod special, mai ales că are toate calitățile pentru a deveni un antrenor bun, măcar la noi în campionat: carismă, eleganță, inteligență, discurs, performanțe. Succes!

Adrian Stamate

CITEȘTE ȘI – EDITORIAL | POVESTEA VAR-ULUI

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Povești din Sport.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Budur Petru mai 21, 2023 at 4:12 pm

  Mihalcea nu cumva trebuia suspendat?

  • Reply Robert Popa mai 29, 2023 at 1:02 pm

   Te salut! Nu am apucat să mă uit la meciul Buzăului cu UTA, dar, din ce am citit în Gazeta Sporturilor, Mihalcea chiar a fost suspendat. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/adrian-mihalcea-uta-gloria-buzau-699217.html. Ți-am găsit comentariul abia acum deoarece am tot avut activități la serviciu și intru mai rar pe aici. Îți transmit toate cele bune ție și elevilor tăi!

   • Reply Budur Petru mai 29, 2023 at 5:03 pm

    Din ce am observat, Buzăul a avut un gol anulat. Per total a fost un joc echilibrat.

  Leave a Reply