Editoriale

EDITORIAL | Povestea campionatului

S-a terminat campionatul. Gata! Topurile s-au făcut: ăla a câștigat, ăla a pierdut. Mai sunt topurile personale, alea pentru care timpul nu va rămâne captiv într-o bucățică de ziar.

Vor rămâne în mințile noastre atât de predispuse uitării. De aceea este necesar să le spunem, să le dăm și lor un strop de eternitate în acest sport care cere obsesiv prezentul. Să le semnăm, nimic nu ne place mai mult decât să ne vedem tipărit sau afișat pe un ecran.

Viitorul (Farul Constanța a fuzionat cu FC Viitorul în vara anului 2021, iar numele final a fost Farul – n. red.) a câștigat campionatul. Surprinzător sau nu. FCSB a început să joace prea târziu (dupa aducerea lui “Haralambie”), CFR-ul a jucat mai devreme și s-a stricat pe final. Câteva constanțe ale campionatului și-au păstrat renumele: FCSB pierde campionatul la mustață, Craiova lui Rotaru nu reușește nici în acest an să lupte în mod real pentru campionat, Straton a participat la o nouă retrogradare (cu FC Argeș; a mai pățit acest lucru cu Dunărea Călărași, în 2019, cu ACS Poli Timișoara, în 2018, respectiv cu FC Vaslui, în 2014 – n. red.), Mititelu l-a adus iar pe Napoli la echipă (pentru ca la final, după ce a câștigat play-out-ul, să-l dea afară, din nou, pe italian – n. red.), Hagi a mai înviat câțiva jucători (cum ar fi Alibec, locul 4 în topul golgheterilor, cu 14 reușite – n. red.), Rapid încă nu poate ce își propune, probabil că va mai dura până ce Șucu va realiza că feciorul lui, căpitanul echipei secunde a vișiniilor, nu are stofă de fotbalist și se va retrage în huiduielile podului Grant, moment în care se va relua romantismul giuleștean, care le stă și bine.

Chindia este echipa de care îmi pare cel mai rău că a retrogradat și Buzaul că nu a promovat. La Mioveni se știa din toamnă ca nu vor să mai rămână în Liga 1, FC Argeș a facut niște greșeli de copii, specifice oamenilor necalificați și nepricepuți care au avut putere de decizie acolo, Strâmbul (Mircea Rednic – n. red.) a reușit să salveze UTA, deși era bună și o retrogradare pentru cariera lui la vale.

Așteptăm transferurile Luanei (fiica lui Rednic, care este impresar – n. red.). Ce îmi doresc la anul:

– Dinamo sa rămână (în Liga 1 – n. red.);

– Craiova să se bată mai serios la titlu;

– Chindia să revină;

– Sepsi sa se bată la un loc de cupe europene și in campionat, căci Cupa e de multe ori o loterie;

– Să nu se mai acuze arbitrajul și arbitrajul video pentru orice greșeală minoră și să nu îi mai văd în pragul apoplexiei pe unii care nu știu ce semnal de alarmă vor să tragă;

– Botoșaniul să joace așa cum ne-a obișnuit cu Croitoru;

– Dan Nistor să mai joace cel puțin un sezon;

– Și, mai ales, lumea să se uite mai mult la fotbal.

Foto: Facebook / Farul Constanța

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Petru iunie 7, 2023 at 4:06 pm

  Diferența dintre Arad și Buzău se văzuse și la numărul de spectatori. La Buzău stadionul nu a fost plin.

  • Reply Robert Popa iunie 9, 2023 at 6:05 am

   Te salut. Cu scuzele de rigoare, îți răspund acum. Am tot avut activități la serviciu. I-am ajutat și pe studenții pe care îi am în practică. Am ajutat-o și pe mama la diferite treburi. Revenind la discuția noastră, da, UTA are un public numeros, unul care știe cum să-i motiveze pe jucători. A meritat pe deplin să se salveze. Până la returul cu Gloria Buzău, UTA nu marcase 5 goluri în Liga 1 într-un joc oficial de când a promovat, în 2020. Acum, ar trebui niște transferuri acolo. Și să li se acorde încredere în continuare celor care au dat randament pe finalul sezonului. Bravo și lui Rednic, pentru că în ultimii 2 ani nu a avut reușite ca antrenor (mă refer la experiențele de la Viitorul și Dinamo). În altă ordine de idei, mă bucur pentru Pustai, după promovarea cu Ceahlăul. Am și scris un editorial pe tema asta ieri, în Cluj Live. Tu cum ești? Îți transmit salutări. Și îți recomand biografia lui Roger Federer. Am scris o recenzie pe celălalt site al meu.

   • Reply Petru iunie 9, 2023 at 5:20 pm

    Eu încerc sa fiu bine. Sunt în greva. Din câte cunosc Otele ajunge la Cfr

  Leave a Reply