Reportaje

FOTO / VIDEO: Atmosferă de neuitat în amicalul României cu Slovenia de pe Cluj Arena

În urmă cu aproape trei săptămâni, mai precis pe 17 noiembrie 2022, echipa națională de fotbal a României a jucat un amical cu Slovenia pe Cluj Arena.

Din păcate, tricolorii au pierdut cu 1-2 în fața reprezentativei care, în urmă cu peste două decenii, îi oprea pe fotbaliștii din țara noastră din drumul spre Campionatul Mondial găzduit de Japonia și Coreea de Sud. Și atunci, unul dintre meciuri s-a terminat tot 1-2, este vorba de cel din prima manșă, al doilea încheindu-se la scorul de 1-1 pe vechiul stadion Ghencea.

S-a sugerat în săptămâna ultimei întâlniri cu Slovenia că nici ei nu sunt chiar atât de puternici. Și totuși, Slovenia a participat la Cupa Mondială din 2002, după ce a eliminat România la baraj, într-o perioadă când tricolorii veneau după trei calificări consecutive la Mondial (optimi în 1990 și 1998, sferturi în 1994) și două prezențe consecutive la Campionatul European (grupe în 1996, sferturi în 2000). Tot Slovenia a ajuns la Campionatul Mondial din 2010. Asta spune ceva, ținând cont că România nu a mai jucat la un Mondial din 1998, în timp ce Slovenia are două participări în ultimii 20 de ani.

Cu Slovenia, România s-a mai întâlnit în 2012, tot într-un amical, jucat în luna august. Și atunci, învingători au fost de asemenea slovenii, și tot la un gol diferență, numai că s-au înscris 7 goluri în partida respectivă, scorul fiind 4-3.

Ce rămâne după penultimul meci al României din 2022? În primul rând, o atmosferă frumoasă, drept dovadă, poetul Ioan Ivașcu, care a fost prezent pe stadion, vă pune la dispoziție o galerie foto și video mai jos. De asemenea, pentru pasionații de statistici, vom mai menționa faptul că Denis Drăguș, fotbalistul lui Standard Liege (Belgia), a marcat primul său gol pentru naționala de seniori în meciul cu Slovenia. Coautor la golul lui Drăguș a fost fundașul dreapta de la CFR Cluj, Cristian Manea, despre care trebuie spus că în ultimele sale 4 meciuri din Liga 1 a fost fie marcator, fie pasator decisiv pentru formația ardeleană. Tot în amicalul cu Slovenia au debutat la naționala mare jucători precum Horațiu Moldovan (portar la Rapid) sau Raul Opruț (Hermannstadt).

Foto / Video: Ioan Ivașcu

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Povești din Sport.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply