Editoriale

EDITORIAL | Minipovestea campionatului

Mie îmi place fantastic (de mult – n. red.) acest campionat mondial.

Meciurile sunt bune, atât cât e posibil, având în vedere că fotbalul foarte strategic care se joacă azi suferă la nivelul de echipe naționale din cauza lipsei celei mai deplânse resurse de pe glob: timpul. Nu înțeleg și nu știu de ce (se fac – n. red.) atâtea critici. Mai ales din partea oamenilor de presă. Vinde asta mai bine? Adună mai multe clicuri?


Poate că nu am ajuns la înălțimea înțelegerii la care sunt acești oameni ai condeiului, poate că un meci prost jucat în galop mie mi se pare un spectacol tolerant, în timp ce un ochi de vultur situat îndărătul lentilei vede cu totul altceva. Vede că au murit nu știu câți oameni, regretabil, desigur, dar probabil că la orice tip de construcție din acea felie de lume se moare ca urmare a muncii nereglementate, nu numai la stadioane, așa că mi-e greu să cred că au murit din cauza fotbalului. Mai vede ochiul că au spitale pentru huhurezi, cămile, ca nu se bea pe stadion, englezii mușcându-și buzele cu dinții lustruiți de la atâta ceai negru.

Infantino (conducătorul FIFA – n. red.), ca orice alt președinte disperat de dinaintea lui, visează să “inventeze” și el o regulă care să rămână mult timp în uzanțele jocului. Găselnița asta cu minutele adiționale (prelungiri de 7, 8, 9 minute sau chiar mai multe – n. red.) este o pagină de brumă care se va topi imediat din cartea de istorie a fotbalului. Mai lucrează, nea Gianni!

Închei cu o întrebare : De ce nu râdem în hohote când stadionul are 50.000 de locuri și 60.000 de spectatori? E atât de penibil încât doar atât trebuie să facem, să lăsăm alte explicații conspiraționiste pentru că ne facem și noi la rândul nostru de râs.

P.S. Statele Unite era pariul meu pentru aceasta cupă, dar joacă mult prea naiv pentru a emite (pretenții la – n. red.) mai mult decât un sfert de finală.

Foto: fifplay.com

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply