Editoriale

EDITORIAL | Povestea Rapidului de vară

Urât mai e fără fotbal la televizor. Când e, de ce e, că e prea mult, când nu e, de ce nu e? Aș vedea și meciurile naționalei, mai bine cu pungi cât mormintele sub ochi și amărăciune-n suflet decât fără.

Până atunci mă plimb într-o trăsură trasă de porumbei și mă gândesc la Rapidul lui Fănuș Neagu, supraîncărcat cu fast și ornamentație, plin de fantezie pestriță. O adevărată literatură aplicată. Dar astea au fost în altă viață, acum, Rapidul se pregătește de play-off, mai ales după venirea noului investitor (Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului, cealaltă jumătate rămănând la omul de afaceri Victor Angelescu – n. red.). Toți oamenii din fotbal laudă așa zisa campanie de transferuri, o campanie cu care sunt profund în dezacord. Cred că au luat unii dintre cei mai mari impostori ai fotbalului românesc din ultimii ani și pe bani.

Andrei Ciobanu nu cred că este într-o scădere de formă, asta este forma lui obișnuită. Joacă dezlânat (DEX: fără șir, fără logică), nu are tehnică decât la lovituri libere, e ineficient. Valentin Costache e în același tipar în joc : zăpăcit, fuge până se termină terenul, nu ia decizii bune în fața porții, pare că nu joacă deloc inteligent. Știe “Bursucul” meserie dacă l-a lăsat sa plece (de la CFR Cluj – n. red.).

Florin Ștefan este singurul transfer care e mai de Doamne-Ajută! Nu e la nivelul lui Junior Morais, dar vârsta își spune cuvântul asupra brazilianului (care va împlini 36 de ani pe 22 iulie – n. red.). Ca variantă de rezervă în sezonul acesta și titular în sezonul viitor pare o variantă rezonabilă.

Paul Iacob vine de la Chindia. Cu asta am spus tot. Cu el titular în aproape toate meciurile, echipa de abia s-a salvat la penalty-uri (într-un baraj cu Concordia Chiajna, în care ilfovenii au câștigat cu 2-1 în tur, dar aveau să piardă în a doua manșă cu 0-1și meciul să ajungă în cele din urmă la loviturile de departajare – n. red.). Aveau nevoie de un fundaș central, dar nu cred că de el.

În rest, Rapidul a scăpat de balastul de jucători din liga a doua, lucru care trebuia început încă din iarnă, când o campanie mai inspirată de transferuri nu ar fi dus la regresul echipei și nici la căderea lui Miță (Mihai Iosif, tehnicianul care a adus-o înapoi pe Rapid în Liga 1 – n. red.). Ce să mai zic, hai Rapidul! Poate vor face o figură frumoasă, că ne-am săturat de CFR, FCSB și CSU (Craiova – n. red.).

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply