Legende

VIDEO | Un antrenor cu o poveste uimitoare. În 2022 a reușit prima lui promovare în Premier League, la cârma unei duble campioane a Europei. În timpul liber îi place să cânte la chitară

Antrenorul unei echipe care a revenit în Premier League are o poveste fascinantă de viață. Până în 2022 nu avea nici o performanță ca tehnician la nivel de seniori. Odată ajuns la Nottingham Forest, cariera i s-a schimbat în totalitate.

NOTTINGHAM L-A ANGAJAT, IAR COOPER S-A REVANȘAT

Steve Cooper a fost angajat de ”pădurari” la începutul sezonului trecut. Anterior, galezul o pregătise timp de doi ani pe Swansea. Era abia a doua lui experiență la un club de fotbal, dar acest aspect nu l-a împiedicat să scrie istorie. Drept dovadă, în 45 de partide la singura echipă cu mai multe Cupe ale Campionilor Europeni (două, în 1979 și în 1980) decât titluri naționale (în 1978), tehnicianul de 42 de ani a bifat 27 de victorii și a pierdut doar 8 jocuri. Astfel, Cooper și-a trecut în CV prima promovare ca tehnician în elita fotbalului englez.

CAMPION MONDIAL LA U17 CU NAȚIONALA ANGLIEI

Cu mulți ani înainte de a deveni erou la Nottingham, Cooper a condus selecționata U16 a Angliei, iar apoi pe cea U17. Cu a doua, Cooper a câștigat un campionat mondial (2017) și a mai bifat o finală de campionat european (2017).

În palmaresul individual, Cooper are trei titluri de antrenorul lunii în Liga a doua engleză, cunoscută și sub numele de Championship (august 2019, ianuarie 2021 și aprilie 2022).

Tânărul tehnician surprinde și cu talentele din afara fotbalului. Îi place să cânte la chitară.

Foto: canalul de YouTube al clubului Nottingham Forest

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply