Editoriale

EDITORIAL | Poveste despre sfârșit

Gaz Metan se sprijină pe marginea zilei. De fapt, se sprijină pe marginea nopții. Căci viitorul pare aproape, la câteva apusuri de soare încondeiat cu ocru.

Corpul îi este tot mai plin de durere, tot mai lipsit de viață. I-a mai rămas puțină memorie în siajul unei campanii de Uefa Intertoto, dintr-o perioadă în care aveam un fotbal fericit, dar nu știam. Întunericul luminează și mai tare acum. Este prețul plătit pentru interesele care primează pasiunii. Pentru că fotbalul nu s-a întovărășit cu oameni agitați, care să ardă pentru el, cu nemernici cu inima de aur, oameni care să fie atenți doar la el. S-a însoțit cu oameni leneși, mercantili, profesioniști excelenți în ceea ce privește propriile lor interese.

Nu s-a însoțit măcar cu oameni care îmbracă “aura mediocrității”, virtutea atât de lăudată de Horațiu, deși pe aceștia istoria ii uită cel mai repede. Puteau fi iertați insă, o dată cu uitarea.

Viitorul este FALIMENTUL. Acest cuvânt al spaimei, care, până la urmă, va acapara tot fotbalul românesc. Falimentul naționalei este prezent demult, cred că toată lumea a realizat asta în momentul în care am avut selecționeri fără atribute pentru acest loc de muncă. Plus telenovela din această iarnă. Dar falimentul naționalei înseamnă lipsa de performanțe, în timp ce falimentul Gazului va însemna probabil desființarea.

În contextul banilor destui care se iau de la televiziuni, cred că ar trebui să fim mai atenți la ce a spus Rony (Ronaldo Deaconu – n. red.): Unde sunt cei 700.000 (de euro – n. red.) care au intrat? Asta îmi aduce aminte de o glumă : sunt un antreprenor atât de bun, încât pe unde merg, fac banii să dispară. Jucătorii însă sunt legați de mâini și de picioare, din păcate. Și nu știu cum vor reuși să scape din situația asta care mă duce cu gândul la un frumos proverb african: Până când leii nu-și vor inventa propriile povești, vânătorii vor fi de fiecare dată eroii istorisirilor de vânătoare.

Adrian Stamate

Foto: facebook.com/GazMetanMediasOficial

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply