Editoriale

EDITORIAL | Povestea restanței

Înainte de povestea meciului restanță dintre Viitorul și Academica, am avut alta legată de Hagi.

Că e personaj de caraghioslâcuri (lucru neserios, care stârnește răsul – n. red.), multe involuntare, știm, nu trebuia să mire pe nimeni ce a făcut cu copilul de mingi la meciul cu Voluntari (detalii despre incident AICI).

Hagi știe tot ce mișcă la echipa lui. “V-am oferit încrederea mea, acum trebuie să nu îmi ascundeți nimic, cu toate că eu știu deja totul, nu trebuie să îmi nesocotiți comenzile, chiar dacă sunt ciudate sau prea originale”, parcă-l aud pe acest pedagog de școală veche, vorbind însuflețit și uneori emfatic. Burlescul situației nu este că s-a răstit la copilul ăla, asta e o regulă nescrisă a fotbalului, ci faptul că a fost înfierat de mulți oameni care invocă fair-play-ul, când știm că omul este corupt de propria-i carne mucezită.

Probabil că Hagi, cu numele său imens, produce o spaimă prin care persoanele aflate în puterea sa sunt însă cuprinse de o prețuire arzândă, uneori umilitoare, dar nu cred că asta duce la regres, ci dimpotrivă.


Despre restanță nu a fost nicio poveste (scor 8-2 pentru constănțeni, exact ca în Bayern – Barcelona acum doi ani, dar la un nivel mult mai înalt, în Liga Campionilor – n. red.). Un meci care nu are ce căuta în prima Ligă. Un antrenament cu public, mai degrabă o coridă în care taurul (Clinceniul) a reușit să lovească de două ori trupul matadorului (Viitorul), care însă l-a împuns de multe ori în timpul spectacolului, până ce acesta să se prăbușească răpus. Dar, la fel ca Sisif, care își cară piatra și apoi o privește nepunticios cum se duce la vale pentru a-și începe din nou chinul, și Clinceniul va fi prezent din nou în arenă, etalându-și trupul însângerat, din care alții așteaptă să ia bucata cea mai gustoasă.

P.S. În situația de față, cred că Farul a profitat de numele Viitorului, transformându-se dintr-o echipă muribundă într-una care are în palmares un titlu, așa că prefer să îi spun Viitorul.

Adrian Stamate

Foto: facebook.com/academicaclinceni2015

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply