Legende

Ce mai face Vali Velcea, antrenorul lui Poli Timișoara din finala Cupei României, ediția 2008-2009

Mă credeți că n-am mai auzit nimic de Vali Velcea de mult, mult timp? În 2009 a fost numit de Marian Iancu antrenor interimar la Poli Timișoara. Practic, a stat pe banca tehnică la finala Cupei României, desfășurată pe 13 iunie în anul respectiv, pe stadionul vechi din Târgu-Jiu. Timișoara terminase campionatul pe locul secund, astfel că urma să participe în preliminariile Champions League.

Dar să revenim la Cupă. „Alb-violeții” s-au duelat cu CFR Cluj, formație care câștigase aces trofeu și în 2008 (în premieră). Era un timp foarte frumos afară pe atunci. Terminasem clasa a opta. Și a venit în cele din urmă fluierul de start. Eram cu ochii pe televizor. După 7 minute, Ciprian Deac a deschis scorul. Argentinianul Sixto Peralta a majorat avantajul din lovitură de pedeapsă. Un alt argentinian, Juan Culio, a înscris pentru 3-0. Această reușită a avut o semnificație importantă. Numărul golurilor marcate în competițiile interne era mai mare decât cele din Champions League (două în campionat, unul în cupă și dubla cu AS Roma de pe Olimpico). Tot Culio va fi desemnat omul meciului. Din acea formație se mai regăsesc Ciprian Deac și Lacina Traore, la Timișoara (fie că vorbim de ACS Poli sau ASU Poli) niciunul.

Dar mi-am amintit cu prilejul acestor evocări de câțiva străini care evoluau pe atunci la Poli: Lukas Magera, Pedro Taborda, Dare Nibombe și Balazs Borbely. În ceea ce-l privește pe Velcea, așa cum a venit, așa a și plecat. S-a întors ca principal în vara lui 2011 și a rămas până în anul următor, când Poli s-a desființat. În același an, Velcea a preluat banca tehnică a lui ACS Poli și a înregistrat cel mai bun rezultat din această postură. A promovat cu echipa în Liga 1, după o clasare pe locul secund în seria a 2-a, cu un bilanț de 12 victorii, 9 egaluri și doar 3 înfrângeri. Sacoul de antrenor l-a prins și în Liga 1, până în octombrie. Țin minte două rezultate foarte interesante pe care le-a reușit atunci: un 2-0 cu Dinamo în prima etapă, apoi un 2-2 cu CFR Cluj (unde pe banca tehnică era Mircea Rednic).

Astăzi, aflu de pe site-ul Opinia Timișoarei că Velcea a fost numit manager la secția de tenis a clubului SCM Timișoara. Asta după ani buni în care n-am mai auzit nimic de el. Nici să fi antrenat pe undeva. „Încurcate sunt căile Domnului” și cu asta am încheiat citatul.

Foto: romaniansoccer

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply