Editoriale

Câteva impresii despre rezultatele din turul optimilor Europa League

Manchester United are cele mai mari șanse să ajungă în finală. Eu așa consider. E mult spus că o va și câștiga, acolo e care pe care. Dar îi văd în stare să ajungă acolo.

În Europa League pare mai motivată, asta și pentru că e o miză reală, spre deosebire de campionat, unde Liverpool doar numără etapele până va sărbători primul titlu după 30 de ani. Basel a fost o surpriză plăcută. Nu cred că vor rata sferturile. Mai bine spus, nu o văd în stare pe Frankfurt să întoarcă rezultatul. Dacă Basel merge mai departe, eu cred că până în semifinale nu se vor opri. Ca fapt divers, unul dintre golurile lui Basel le-a marcat Fabian Frei, care a înscris și în poarta Oțelului Galați în ediția 2011-2012 a grupelor Uefa Champions League.

Pentru Rangers e mai greu după 1-3 cu Leverkusen, dar nu imposibil. Încă nu sunt atât de puternici încât să se bată pentru un trofeu european sau o prezență în careul de ași dintr-o astfel de competiție. Nu sunt așa de constanți în joc, nici Ianis, dovadă că nu are mereu evoluții pe măsura așteptărilor. E și presiune mare pe el, lucru care îi dăunează. Dar nu pot spune că nu s-a remarcat aseară. Unicul gol al lui Rangers a pornit de la un corner obținut de Ianis.

Șahtior mi-a plăcut , la fel și Wolfsburg. Ambele formații au fost foarte bătăioase. Au și ratat câte un 11 metri. Plus că Moraes, de care ne amintim cu toții cu plăcere din perioada în care juca la Bistrița, lasă impresii frumoase și acum. E printre puținii străini care au venit în Liga 1, s-au remarcat, iar apoi au continuat să impresioneze în fotbalul de afară. El a reușit. Mai întâi la Dinamo Kiev, acum la Șahtior. Era și foarte modest aseară la declarații, când punea acest rezultat pe seama tuturor colegilor săi, chiar dacă el marcase unul dintre golurile victoriei, într-un meci terminat 2-1 pentru Șahtior.

Olympiakos cu Wolverhampton nu a fost extraordinar. Grecii au avut un om eliminat în prima repriză și merg pe spusele antrenorului de la englezi. Că niciuna dintre formații nu a avut energia necesară ca să pună presiune. Și că nu au fost multe ocazii clare, dar că Olympiacos a ținut de minge în multe momente. Și desigur, nu puteam să-i omit pe cei de la Bașakșehir. Am mai scris azi ceva de ei. Dar mă rezum la faptul că au avut multe ocazii la poarta lui Copenhaga și efortul le-a fost răsplătit pe final, cu un gol din penalty.

Rezultatele de joi din Europa League:

Lask Linz – Manchester United 0-5

Eintracht Frankfurt – FC Basel 0-3

Istanbul Bașakșehir – FC Copenhaga 1-0

Olympiakos – Wolverhampton 1-1

Rangers – Bayer Leverkusen 1-3

Wolfsburg – Șahtior Donețk 1-2

*Sevilla – AS Roma (amânat)

*Inter – Getafe (amânat)

*Meciurile s-au amânat din cauza măsurilor de prevenție împotriva răspândirii coronavirus

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply