Rămân la aceeași părere. Ce a făcut naționala de tineret la Euro e nemaipomenit. Da, s-a oprit în semifinale! A pierdut cu 4-2 în fața Germaniei, dar la pauză a condus cu 2-1 după o revenire de la 0-1.
Dacă se va investi mai mult și vor fi mai mulți tineri cu mentalitatea celor care au jucat la turneul din Italia, vom ajunge mai des la europene și cu siguranță vom juca și finale. Dar pentru asta e nevoie de mai mult decât efortul unor jucători.
Să ne gândim la câte turnee finale de seniori, tineret sau juniori a ajuns România în ultimii ani, înainte de a critica.
În 2011, România s-a calificat la Europenele U-17 și U-19. La ambele nu a trecut de faza grupelor și nu a câștigat vreun meci. În 2016, tricolorii mari au evoluat la Euro 2016. Au terminat ultimii în grupă, după 1-2 cu Franța,1-1 cu Elveția și, atenție, 0-1 cu Albania.
Acum, România a participat la Europeanul U-21 (după o pauză de 21 de ani), a bătut Croația (4-1), Anglia (4-2) și a remizat cu Franța (0-0). A pierdut cu Germania cu 4-2, dar a și condus cu 2-1 la pauză. E în primele patru echipe ale Europei și e calificată la Jocurile Olimpice. Ce poți să îți dorești mai mult? Repet, înainte de a critica să ne uităm puțin în urmă.
Ar fi cea mai mare greșeală să ne bucurăm mai mult decât e cazul ori să dramatizăm și să dăm de pământ cu o echipă care chiar a luptat. Nu de asta au nevoie jucătorii de la tineret, ci de încurajări. O parte dintre ei joacă și la naționala de seniori, alții ar putea ajunge la rândul lor acolo. Dacă va fi o implicare mai mare, nu doar a lor, ci și a staff-ului tehnic, ca să nu mai vorbim de promovarea altor tineri talentați și de construirea unei infrastructuri la nivel național, putem face o figură frumoasă la Jocurile Olimpice. Putem să ne calificăm la Mondialul din 2022, dar și la cel din 2026. Nici calificarea la Euro 2020 nu e imposibilă. Dar pentru asta trebuie îndeplinite aceste condiții.
Azi am pierdut șansa de a fi într-o finală de Campionat European, dar ne putem construi un viitor frumos!
Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de șase ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV (actualul Look Sport+), unde am mai îndeplinit funcția de editor al site-ului looksport.ro, al paginii de facebook Look Sport și al canalului de YouTube cu același nume, dar și de coordonator al jurnalului de sport. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Elita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o în 2020, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro. Tot din anul 2020, din luna decembrie, coordonez săptămânal Rezumatele Etapei din Liga 1. Din luna ianuarie 2021 sunt și producător al emisiunii Look Sport Special, unde difuzez cele mai importante declarații de la meciurile de fotbal din Liga 1, de la partidele echipelor naționale de seniori și de tineret, dar și din interviurile realizate de mine în format video sau prin telefon. Tot în 2021 am mai început o colaborare cu redacția de sport a postului Prima TV.
No Comments