Legende

Cum s-a născut sloganul ”Toată lumea știe, Lupu-i meserie”

Mi-am amintit în aceste zile de un dialog pe care l-am avut cu fostul comentator sportiv Cornel Pumnea. Discutam despre finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo, în care Steaua a fost învinsă de River Plate cu 1-0.

Înainte de golul argentinienilor, roș-albaștrii marcaseră și ei, prin Miodrag Belodedici. Reușita jucătorului care câștigase Cupa Campionilor cu echipa din Ghencea a fost, însă, anulată. ”Un gol perfect valabil, pe care nu i l-au acordat domnii arbitri”, și-a amintit Cornel Pumnea, care a și comentat acea finală.

Vorbind apoi despre finala de la Sevilla și sfertul cu Suedia de la San Francisco (comentat de Pumnea alături de regretatul Cristian Țopescu), l-am adus la un moment dat în discuție pe Dănuț Lupu.

Fostul mijlocaș, ajuns acum la 52 de ani, a câștigat campionatul României cu Dinamo (1990) și Rapid (1999), dar a luat și titlul în Grecia alături de Panathinaikos (1991). ”Toată lumea știe, Lupu-i meserie”, este sloganul care descrie cel mai bine cariera fotbalistului născut la Galați.

”El are o istorie superbă. A fost hocheist. La Galați încă mai există patinoar. Din ce știu, Bucureștiul nu mai are chestia asta. El ieșea de la antrenamentul de la hochei și alături era un teren de fotbal. L-au chemat unii. Era un meci cât de cât organizat. Și băiatul a început să dribleze ca la hochei. De aia a fost extraordinar de bun.” Cornel Pumnea, fost comentator sportiv

Foto: romaniansoccer.ro

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply RĂDUCANU TRANDAFIR decembrie 19, 2021 at 12:12 am

  VREAU SĂ ȘTIU TOTU DESPRE COMENTATORUL SPORTIV CORNEL PUMNEA MULȚUMESC

  • Reply Robert Popa decembrie 19, 2021 at 7:23 am

   Bună dimineața. Vă referiți la trecutul său în calitate de comentator sportiv sau de ceea ce face în prezent? Eu pot să vă spun că două meciuri de referință pe care le-a comentat sunt Steaua – River Plate din 1986 și România – Suedia din 1994. Chiar Pumnea mi-a spus că meciul cu River rămâne unul dintre cele mai importante pe care le-a comentat. S-a difuzat la 5 dimineața, ora României. Dialogul cu dumnealui a avut loc în luna aprilie a anului 2019, prin telefon, pentru a-mi documenta lucrarea de licență în jurnalism, la recomandarea profesorului coordonator Ilie Rad. O lucrare despre activitatea fotbalistică a lui Miodrag Belodedici, care a fost ulterior și publicată. Pumnea are și el un merit, prin informațiile prețioase pe care mi le-a dat despre Belo, despre meciul cu River, despre vremurile pe care le-a prins în general. Dumnealui e pensionar acum, are peste 70 de ani. După dialogul din 2019, singurul pe care l-am avut cu el, nu am mai vorbit. Eu sper că e bine.

 • Reply RĂDUCANU decembrie 23, 2021 at 8:54 am

  LA MULȚI ANI ȘI BUNĂ DIMINEAȚA AM CITIT TOT AICI DESPRE COMENTATORUL SPORTIV CORNEL PUMNEA AM INTELES CA A DECEDAT DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ACOLO SUS ÎN CER ALĂTURI DE ÎNGERI LUI AMIN!!!

  • Reply Robert Popa decembrie 23, 2021 at 9:24 am

   Bună dimineața. Și mulțumesc pentru urări. Dacă e așa cum spuneți, atunci îmi pare rău. După cum v-am spus în dialogul anterior, am avut ocazia de a discuta cu dumnealui la telefon în 2019. Informațiile pe care mi le-a oferit atunci au fost extrem de utile în realizarea lucrării mele de licență și pentru acest lucru îi voi fi mereu recunoscător.

 • Reply RĂDUCANU TRANDAFIR ianuarie 15, 2022 at 5:13 pm

  BUNĂ ZIUA DL ROBERT VĂ MULȚUMESC PENTRU RASPUNS VĂ COMUNIC CĂ AM MAI CITIT PE ACEST SITE MAI MULTE ȘTIRI ÎMI PLACE SĂ MAI AFLU CÂTE CEVA DIN FOTBALUL ROMÂNESC DIN TRECUT ȘI CHIAR DIN FOTBALUL EXTERN FIE EL ȘI DIN CELE MAI SĂRACE ȚĂRI EUROPENE. VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE LA MULȚI ANI!!!

  • Reply Robert Popa ianuarie 15, 2022 at 3:49 pm

   Vă mulțumesc încă o dată pentru aprecieri. Toate cele bune vă transmit și eu.

  Leave a Reply