Legende

Cum s-a născut sloganul ”Toată lumea știe, Lupu-i meserie”

Mi-am amintit în aceste zile de un dialog pe care l-am avut cu fostul comentator sportiv Cornel Pumnea. Discutam despre finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo, în care Steaua a fost învinsă de River Plate cu 1-0.

Înainte de golul argentinienilor, roș-albaștrii marcaseră și ei, prin Miodrag Belodedici. Reușita jucătorului care câștigase Cupa Campionilor cu echipa din Ghencea a fost, însă, anulată. ”Un gol perfect valabil, pe care nu i l-au acordat domnii arbitri”, și-a amintit Cornel Pumnea, care a și comentat acea finală.

Vorbind apoi despre finala de la Sevilla și sfertul cu Suedia de la San Francisco (comentat de Pumnea alături de regretatul Cristian Țopescu), l-am adus la un moment dat în discuție pe Dănuț Lupu.

Fostul mijlocaș, ajuns acum la 52 de ani, a câștigat campionatul României cu Dinamo (1990) și Rapid (1999), dar a luat și titlul în Grecia alături de Panathinaikos (1991). ”Toată lumea știe, Lupu-i meserie”, este sloganul care descrie cel mai bine cariera fotbalistului născut la Galați.

”El are o istorie superbă. A fost hocheist. La Galați încă mai există patinoar. Din ce știu, Bucureștiul nu mai are chestia asta. El ieșea de la antrenamentul de la hochei și alături era un teren de fotbal. L-au chemat unii. Era un meci cât de cât organizat. Și băiatul a început să dribleze ca la hochei. De aia a fost extraordinar de bun.” Cornel Pumnea, fost comentator sportiv

Foto: romaniansoccer.ro

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply