Legende

AUDIO | Nicolae Szoboszlay, un discurs care va rămâne în istorie: ”Antrenorul trebuie să fie exigent, dar și tolerant”

Nicolae Szoboszlay (93 ani) ne-a spus astăzi adio, după atâtea decenii în care a servit cu măestrie cel mai popular fenomen al planetei.

”Ultimul cavaler al fotbalului romantic”, așa cum era el numit de către prietenul meu Cristi Aszalos în cartea sa, a descoperit și antrenat nume mari ale fotbalului românesc precum Ioan Ovidiu Sabău sau Remus Câmpeanu. A fost ultimul mohican al echipei pe care o avea Universitatea Cluj în perioada exilului de la Sibiu, din anii `40. Fostul portar a evoluat și la ASA București (cunoscută mai târziu sub numele de Steaua) în primul sezon de pe prima scenă (1947-1948). Acum doi ani, când cartea de care aminteam s-a lansat, am avut onoarea de a da mâna cu cel care a văzut în carne și oase atâtea legende ale fotbalului interbelic: Ștefan Dobay, Iuliu Baratky sau Iosif Petschovschi.

Szoboszlay a plecat departe, într-un loc unde își va regăsi colegii, prietenii și adversarii de odinioară. Noi, cei care am rămas aici, ne vom aminti mereu de el printr-un discurs superb pe care l-a ținut într-o seară a anului 2016.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply