Legende

Spaima trăită de naționala României în zborul spre Mexico 70: ”Era să fie ultimul din viața noastră”

Acum 48 ani, ”tricolorii” reveneau la un Mondial după o lungă perioadă de absență. România urma să joace în ”Grupa Leilor”, cu Brazilia (câștigătoarea edițiilor din 1958 și 1962), Anglia (campioana en-titre) și Cehoslovacia (finalistă în 1934 și 1962). Dar până să-i înfrunte pe Bobby Charlton, Bobby Moore, Pele, Jairzinho sau Carlos Alberto, elevii lui Angelo Niculescu au trăit o adevărată spaimă în zborul spre Ciudad de Mexico. Episodul este povestit chiar de selecționerul României la acea vreme.

”Abia în autobuz aflu că ultimul ceas petrecut în avion (în ultima etapă a zborului reușesc să adorm, după multe ceasuri chinuitoare) deasupra Floridei era gata, gata să fie chiar ultimul din viața noastră. Nava aeriană a fost prinsă într-o furtună violentă, care a scuturat-o minute în șir. Dar eu am dormit atât de bine, încât n-am simțit nimic.

– Mai bine de tine, spune doctorul Tomescu. Noi am tras o spaimă grozavă. Gata să pierdem la mondiale…prin neprezentare.” Angelo Niculescu, Corabia cu 11 pasageri

Foto sus: Mircea Lucescu, în meciul Anglia-România 1-0/Sursă: fourfourtwo.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply