Editoriale

EDITORIAL | Povestea Supercupei Europei

Privind acest meci de gală, durerea începe să-mi curgă printre stropii de cerneală, căci fantasmele Ligii 1 nu mă lasă nici acum în pace.

O iau de la capăt. Stadionul din Pireu se înalță ca o cetate în mijlocul vechiului port, înăuntrul căreia parcă începe o piesă de teatru.

Cortina s-a evaporat la primul fluier și așteptăm pasele “unul după altul”, cum ar fi spus Ianis Hagi.
Deși părea că City aliniază o echipă de vedete, axul lor central betonat lipsea. Și din statistica, și mai ales, din joc. Silva, De Bruyne si Gundogan. Fără ei, echipa din Manchester a avut o posesie anostă, joc fără atracție, fără ocazii. Golul lui En-Nesyri, de lângă fundașul de 90 de milioane, marcat în cel mai pur stil britanic, un gol care nu prea se mai vede în fotbalul de azi din cauza extremelor de picior invers, care gâdilă mingea până o pierd, o dau în spate sau șutează în craci sau în primul adversar, a dat impresia că presiunea ulterioară a cetățenilor se va materializa prin câteva ocazii. Dar nu a fost așa. Și s-a terminat prima repriza.

În cea de-a doua, En-Nesyri a ratat două ocazii bune în care a șutat la alibi, fiindu-i parcă frica de succes, un gol însemna probabil închiderea meciului.

City a dominat, dar fără viteză, având doar frânturi de faze mai închegate și altele cioplite prost. A reușit un gol până la urmă, tot cu capul (înscris de Cole Palmer, în minutul 63, după ce Sevilla a condus din minutul 25 – n. red.).

Prelungirile sunt aspre și grele, aproape imposibil de urmărit, pentru că toată lumea așteaptă să vadă masca atat de strălucitoare a loviturilor de departajare. O idee bună a celor de la UEFA, singura din ultimii ani: desființarea minutelor de prelungire. Măcar la acest meci.

Din păienjenișul plin de taine care este această loterie, Guardiola (FOTO din coperta biografiei sale) a reușit să iasă învingător (cu 5-4 – n. red.). Mendilibar (Jose Luis Mendilibar, antrenor care a câștigat în acest an Europa League cu Sevilla, al 7-lea din istoria clubului andaluz – n. red.) i-a cazut în mreje, dar rămâne impresia noastră, a celor care o să ținem minte meciul, că Sevilla putea mai mult. Putea să câștige.

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Petru august 21, 2023 at 10:49 am

  Putea City sa piardă, asa cum a pierdut cu Arsenal în Supercupa

  • Reply Robert Popa august 21, 2023 at 10:56 am

   Te salut. Îți mulțumesc mult pentru comentariu, l-am văzut și pe cel despre victoria lui Dinamo, cu Botoșani. Nu m-am uitat la Supercupă, am tot avut treabă, dar din descrierea colegului meu Adi Stamate, care a făcut editorialul, îmi dau seama că a fost un joc destul de strâns. Probabil, Sevilla merita mai mult victoria.

   • Reply Petru august 21, 2023 at 11:10 am

    Salut. Mulți se gândeau ca Sevilla o sa repete performanta lui Arsenal. Vad de la City au plecat jucători care uneori erau titulari și aici ma refer la Gundogan. Da, Sevilla a avut o șansă mare în a câștiga acest trofeu. Sper ca ești bine.

  Leave a Reply