Legende

SPECIAL | Cine sunt cele mai bogate formații din Cipru. Bogdan Andone recunoaște că formația unde activează în prezent nu se află printre ele

Săptămâna trecută, într-o intervenție telefonică la Cluj Live Sport, Bogdan Andone (48 de ani) a avut amabilitatea de a-mi împărtăși câteva detalii despre prima ligă din Cipru.

Unul dintre ele ar fi că fotbaliștii de valoare sunt greu de ținut la Apollon Limassol, formația pe care o pregătește din luna februarie a acestui an. Tocmai pentru că Apollon nu se află între cluburile bogate de acolo.

”Suntem în frământări, pentru că am pierdut 5 jucători de bază, cei mai buni 5 jucători din echipă, și am luat vreo 11 sau 12. Îți dai seama că până își găsesc poziția, diferite naționalități, diferite poziții, perioada este tare dificilă (adică până se vor acomoda jucătorii noi, astfel încât să ajungă la un nivel optim al evoluțiilor sportive – n. red.). Portarul (Aleksandar Jovanovic – n. red.), de exemplu, era sârb, dorea să joace în echipa națională, a fost cel mai bun portar în ultimii 2 ani din Cipru, i-a ajutat (pe cei de la Apollon – n. red.) când au luat campionatul acum două sezoane (în 9 meciuri de campionat, Jovanovic nu a primit gol – n. red.). A avut de la Partizan Belgrad o ofertă financiară foarte bună și, până la urmă, au ajuns la o înțelegere și cluburile, undeva la o jumătate de milion de euro, așa că i-au dat drumul ca să plece acasă. După care, pe atacantul, golgheterul campionatului (Ioannis Pittas, 27 de ani, autor a 18 goluri în ediția 2022/2023 a campionatului cipriot – n. red.), l-au vândut la AIK Stockholm (Suedia – n. red.) pe 1 milion de euro. Din diferite motive, fundașul central, francezul care a jucat în Premier League, la 36 de ani (35 mai exact – n. red.), Roberge, a vrut să își prelungească (contractul pe – n. red.) 2 ani, ei (cei din conducere – n. red.) au vrut doar unul, nu au ajuns la niciun acord, și a plecat la AEK Larnaca. Și de asta spun că, din diferite motive, am pierdut scheletul echipei și jucătorii cei mai importanți din echipă. A mai plecat unul dintre ei la Djurgardens, o extremă, un jucător ofensiv (Vladimir Etson Antonio Felix, poreclit Va – n. red.) și Warda, egipteanul, pe care l-a avut și Răzvan Lucescu la PAOK, s-a dus la Raja Casablanca în Maroc, pe un salariu foarte bun, undeva la peste 500.000 de euro pe an. Așa că nu am putut să îl mai ținem”, a spus Andone.

Iată și care sunt echipele ce stau foarte bine din punct de vedere financiar.

”APOEL, Omonia, Pafos, Aris, AEK Larnaca – echipe ce își permit să ia jucători pe care, de exemplu, noi în campionatul României nu ne putem permite să-i plătim cu 60.000 sau 80.000 de euro pe lună. Pafos îl are pe Jairo, brazilianul atacant. Aris Limassol (a ieșit campioană – n. red.) în sezonul trecut, cu Aleksandr Kokorin (fost internațional rus, care a jucat și a marcat un gol, cu Algeria, la Cupa Mondială din 2014 – n. red.), împrumutat de la Fiorentina pentru undeva la 200.000 de euro pe lună. Sunt jucători care vin și își pun amprenta. Fac diferența în anumite meciuri și practic sunt jucători determinanți într-un anumit moment pentru a câștiga un trofeu, un campionat, o cupă sau a juca în cupele europene”, a adăugat tehnicianul care a luat un titlu în Cipru cu Apollon, dar în perioada când era fotbalist.

Vă invit să vizualizați întregul interviu pe Cluj Live, unde o să mai aflați cum a încercat Andone să-i aducă la Apollon pe Denis Alibec și Deian Sorescu.

Foto: Facebook / Apollon FC

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Petru august 22, 2023 at 5:56 pm

    Păcat ca nu au ajuns măcar Alibec la ciprioti

    • Reply Robert Popa august 22, 2023 at 6:30 pm

      Te salut. Având în vedere că Andone a avut rezultate cu Alibec, el și știind cum să-l abordeze, poate că i-ar fi prins bine lui Alibec o experiență la Apollon.

    Leave a Reply