Editoriale

EDITORIAL | Povestea Superligii ’23-’24


Ca orice lucru ciclic și viu, Superliga României moare și se reînsuflețește la miezul anului. Nu mai e generatoare de mari patimi și nici furnizoare a unei modalități de petrecere a vremii căci, nu-i așa?, lumea de azi nu mai are timp pentru nimic.

Dar, pentru noi ăștia câțiva care mai credem în ea, rămâne competiția noastră de prim interes. Asta e, avem extazul pe care îl merităm și îl dorim, degeaba suntem intoxicați cu meciuri europene până la refuz.


Ce spun ziarele despre asta? Nu prea mare lucru. Multă ficțiune, ceva scandaluri și încă și mai puțină așteptare.


Dupa vreo cinci ani, poate șase, campionatul acesta pare că începe sau mai bine zis că nu începe cu CFR Cluj favorită (la titlul de campioană – n. red.). Bursucul a plecat, atmosfera la echipă arată stacojie, singura amintire legată de descălecatul precedent al lui Mandorlini este că CFR-ul juca prost, chiar dacă a luat campionatul.


Viitorul sau Farul lui Hagi așteaptă lepădarea de blestemul european, prima slujbă fiind miercuri (editorialul ne-a fost trimis pe 7 iulie, dar facem precizarea că Farul s-a impus în prima manșă cu Sheriff, scor 1-0 – n. red.). Apoi, la Tiraspol cred că pentru a se califica le va fi mult mai greu decat să fredoneze celebrul cântec al lui Bob Marley: I shot the Sherif!

FCSB-ul este pe cale să aibă parte de o premieră. Nu sportivă, logistică. Să poata juca pe noul Ghencea, ceea ce ar reprezenta un pas imens către normalitate, o palmă dată birocrației și orgoliilor proaste ale unor oameni care dau înapoi fotbalul românesc (FCSB a primit acordul să folosească arena la derby-ul cu Dinamo, dar azi au apărut informații că stadionul mai trebuie să fie și omologat pentru Liga 1 – n. red.).

„Craiova mare” încearcă încontinuu și în zadar (să câștige campionatul; cea mai mare performanță a fost locul 2, în 2020 – n. red.) cu aceiași jucători care sunt pe cale să moară speranțe. Nu am nicio așteptare de la ei, se complac în același management defectuos de cel puțin câțiva ani.

„Craiova mititică speră la play-off. Asta depinde foarte mult de cât de repede îl vor convinge pe Napoli să revină. Momentan nu are antrenor.


Rapidului s-ar putea să îi prindă bine despărțirea de Mutu (plecat la Baku, în Azerbaijan – n. red.). Îi trebuie un antrenor (l-a adus pe Cristiano Bergodi, cel care a cucerit Supercupa cu giuleștenii în 2007 și tot el a luat trei trofee cu Sepsi în ultimul an – n. red.), Adi (FOTO SUS) e doar o amintire a jucătorului care a fost și capitalul său de imagine a ajuns la sfârșit în Giulești.

Botoșaniul speră la o resurecție dupa readucerea lui Croitoru și probabil, și a fiului său la echipă. Multă lume e curioasă de felul în care va arăta primul 11 și maniera de joc.

Sepsi își menține linia. A adus un antrenor bun (pe Liviu Ciobotariu, care a și cucerit un trofeu cu Sepsi, Supercupa, după 1-0 cu Farul – n. red.), lotul e același în linii mari, probabil că au motive să spere chiar la o clasare pe podium.


Restul echipelor nu cred că și-au propus prea multe. Atenția se îndreaptă spre Dinamo, care ar reuși o nouă minune, dupa cea a promovării, dacă ar reuși să rămână în prima ligă cu lotul pe care îl are.

Până săptămâna viitoare, avem Supercupa.

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Petru iulie 13, 2023 at 6:41 pm

  Fabulosii fani rapidisti au anunțat ca nu vor susține echipa în prima etapa, dar vor arunca cu petarde pentru că Rapidul sa fie amendat. Acești deștepți de ce nu investesc propriile lor finanțe în clubul lor iubit, ca să vadă ce fain este sa te înjure alții pe banii tai.

  • Reply Robert Popa iulie 17, 2023 at 1:55 pm

   Te salut. Îți răspund cu o oarecare întârziere, și pentru asta îți prezint scuzele mele. Sunt de acord, indiferent cu ce formație ții, trebuie să fii civilizat, să lași loc de bună ziua, să-ți ajuți echipa în toate modurile în care o poți face, nicidecum să creezi haos. E o întreagă poveste și nu sunt de ajuns câteva rânduri ca să o dezbatem. E nevoie de educație în toate ramurile societății, căci de la educație pleacă totul, dar și omul trebuie să aibă disponibilitatea de a învăța, nu doar de a primi noțiuni, și de a învăța toată viața. Îți transmit toate cele bune! P.S. Îmi pare rău de Ripensia. Îl întrebasem pe domnul Burleanu anul trecut ce are de gând să facă pentru a preveni dispariția unei asemenea echipe, căci de retragerea Ripensiei se vorbea încă de anul trecut, iar Burleanu mi-a răspuns cu „nu știu”.

   • Reply Petru iulie 17, 2023 at 4:40 pm

    Nu este problema. Ai răspuns cum poți și tu pentru ca ai de lucru. Domnul Mihu dorea sa vândă clubul Ripensia pe 1 leu. Rămân doar grupele de copii și juniori.

  Leave a Reply