Editoriale

EDITORIAL | Povestea procentelor

De mâine, toate echipele românești trebuie să aibă minim 40% jucători români în teren (potrivit unui ordin emis de ministrul Sportului, Eduard Novak – n. red.). Trebuie? Singurul TREBUIE din viața muritorilor este moartea, cum ne spun zeii Olimpului.

Credeam că povestea cu AnaMaria Brânză a fost o excepție si o scoatere din context a unor vorbe aruncate aiurea de un om necitit (pentru că înainte să vorbești, mai bine citești o carte, întrucât s-ar putea să te facă să realizezi că erai pe punctul de a spune o prostie), dar nu, bunul nostru ministru este total pe dinafară cu ocârmuirea domeniului în care a căzut. Cu oriflama (steag de război al regilor Franței – dex.ro) în vant și cu grognarzii stărmocind pe lângă el precum Napoleon, atins de filotimie (ambiția de a dobândi stima și prețuirea oamenilor – dex.ro), ne-a dat vestea cu care speră să intre in istorie. Sau în geografie. O veste cu care doar Gigi (Becali – n. red.) este de acord (și aghiotantul său, Mimi). Pana când nu vor mai fi.

Nu stiu criteriile dupa care sunt aleși conducătorii ministerelor, așa că m-am întors la biblioteca mea supraaglomerată și am găsit. Cred că Pastorel identificase metoda: Caligula imperator A facut din cal senator! Domnul Groza, mai sinistru, A facut din bou ministru!

Nu am nimic cu jucătorii români, nici cu cei straini. Eu vreau ca echipele să alinieze un prim unșpe’ cel mai bun. Da asta plătim fotbalul, noi cei de pe canapea sau din tribune, nu să vedem compromisuri puse la uscat pe-un șiret de durere. Dacă românii au valoare, sau calitate cum se spune mai nou, vor forța antrenorul să îi bage titulari fără probleme. Doar că au o calitate îndoielnică și nu poți face nicio performanță cu ei. Mai bine doi români în echipă și buni, decât cinci și proști. Nu vor face decât să slăbească echipa. Dupa acest ordin penibil îi aștept inerenta cădere, măcar din oniric a marelui strateg: A superbia initium sumpsit omnis perditio. Căci “din trufie se trage orice perzanie”.

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply