Legende

SPECIAL | Antrenorul însetat de performanțe. De la câștigarea Cupei Portugaliei și a campionatului în Grecia la promovarea în Premier League

Unul dintre antrenorii care se vor regăsi în noua ediție din Premier League deține recorduri impresionante. Echipa sa a promovat cu cea mai lungă serie de meciuri câștigate. În plus, a dat cel mai bun marcator din campionat și cei mai mulți jucători în echipa sezonului.

AMBIȚIOSUL MARCO SILVA

Marco Silva (44 de ani) a readus-o pe Fulham (club care în 2010 juca în finala Europa League, pierdută în fața lui Atletico Madrid) în elita fotbalului englez de pe prima poziție în Championship, unde a înregistrat cea mai lungă serie de meciuri câștigate: șapte. Tot cu tehnicianul portughez, Fulham a obținut cea mai clară victorie acasă și cel mai clar succes în deplasare: 7-0 în ambele situații.

Formația lusitanului a dat cei mai mulți jucători în echipa sezonului: patru (fundașii Tosin Adarabioyo și Antonee Robinson, respectiv atacanții Harry Wilson și Aleksandar Mitrovic). Mitrovic a ieșit golgheterul campionatului. Internaționalul sârb a punctat de 43 de ori în 44 de apariții.

Pentru rezultatele obținute, Silva a fost ales de două ori antrenorul lunii în ultimul sezon din Championship (august 2021 și ianuarie 2022).

CUPA PORTUGALIEI CU SPORTING ȘI CAMPIONATUL GRECIEI CU OLYMPIAKOS

Trecutul lui Marco Silva este la fel de glorios. În 2016 a condus-o pe Olympiakos spre titlul de campioană a Greciei. Olympiakos a câștigat atunci 28 de meciuri în 30 de etape. Același antrenor a cucerit Cupa Portugaliei cu Sporting (2015) și a promovat-o pe Estoril în prima ligă portugheză (în 2012, cu un bilanț de 16 victorii, 9 remize și 5 înfrângeri).

În debutul sezonului următor, actuala formație a lui Silva o înfruntă pe vicecampioana Angliei, Liverpool. Duelul cu trupa lui Jurgen Klopp va avea loc sâmbătă, 6 august.

Foto: canalul de YouTube al clubului Fulham

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply