Reportaje

Reportaj de la Mediaș. Pe stadionul greu încercatei Gaz Metan, Hermannstadt și U Cluj au oferit derby-ul ligii secunde. Tensiune pe teren, dar atmosferă superbă în tribune

Hermannstadt – „U” Cluj 0-0, un duel între a doua și a treia clasată din liga secundă, care a strâns mai mulți spectatori pe arena din Mediaș decât prim divizionara Gaz Metan (o echipă bătută de soartă), fanii venind de departe pentru a-și susține echipele favorite.

Spectacol pe teren nu prea a fost, mai degrabă a predominat o stare de nervozitate, multe faulturi, Lincar afirmând la final că și sibienii îi acuzau echipa că joacă dur (trimitere la meciul direct anterior), dar în același timp le-a reproșat elevilor săi că recuperau multe mingi, care ulterior ajungeau din nou la adversar.

Două șuturi care au nimerit bara (câte unul din partea fiecărei formații), o minge care a trecut paralel cu poarta Universității după ce portarul ei a fost driblat, dar și două sau trei intervenții ale aceluiaș goalkeeper au făcut ca tabela să indice doar 0-0 la final, iar între cele două echipe a rămas o distanță de un singur punct. Măldărășanu a subliniat importanța rezultatului, pentru că i-a permis lui Hermannstadt să rămână pe un loc de promovare directă. Și-a explicat și tactica aleasă pentru a nu pierde în fața unui club care îi administra un 2-0 pe același stadion cu mai bine de o lună în urmă, care marca de patru ori în poarta Chiajnei și care câștiga la limită derby-ul cu CSA Steaua (1-0), care a strâns peste 10.000 de spectatori pe Cluj Arena, o asistență la care Lincar a visat încă de când a preluat banca tehnică a studenților. „Nu i-am lăsat să joace pentru că au jucători cu calitate”, a explicat Măldărășanu.

Totuși, spectacolul care a lipsit de pe teren a fost compensat cu atmosfera din tribune, o atmosferă apreciată de ambele tabere, care au făcut apel la fani pentru un sprijin la fel de mare sau chiar mai mare pentru partidele următoare, care vor cântări enorm în cursa pentru promovarea în Liga 1.

Foto: Robert Popa, 12 aprilie 2022

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply