Legende

De trei ori…Ronaldo!

Cu piciorul, cu capul și din lovitură liberă, așa a înscris lusitanul la cei 37 de ani ai săi într-o partidă care amintește de geniul său fotbalistic din anii 2000 și 2010.

Altădată marca pe bandă rulantă în Champions League, unde a triumfat de cinci ori, de patru ori cu Real Madrid și o dată cu Manchester United. Pentru echipa de pe Old Trafford, unde Cristiano s-a întors vara trecută, după ce a mai fost ofertat de marea rivală a diavolilor Manchester City, succesul înregistrat acasă împotriva lui Norwich înseamnă continuarea cursei pentru a patra poziție din Premier League, ultima care mai asigură prezența în grupele celei mai puternice competiții europene dedicate cluburilor, în cele șase etape care mai sunt de disputat în sezonul 2021-2021.

Desigur că emoțiile nu au lipsit. Ronaldo a deschis scorul în minutul cu număr predestinat, 7 (număr care apare pe tricou). Tot Ronaldo a dublat avantajul. A mai avut și alte ocazii de a înscrie și le-a sărit uneori în ajutor colegilor din apărare. Norwich a redus din diferență în prelungirile primei reprize, iar în a doua a restabilit egalitatea, spre disperarea veteranului De Gea, portar care în 2011 prelua ștafeta de la legendarul Van der Sar. Norwich a încercat să preia conducerea, dar în zadar. United a obținut o lovitură liberă și Ronaldo a trimis mingea în poartă așa cum îi place lui cel mai mult.

Poate că nu mai e jucătorul care să construiască în multe situații de unul singur fazele de gol, poate că nu mai este decisiv atât de des așa cum lumea s-a obișnuit, dar experiența acumulată, dorința de a fi mereu mai bun, de a-și depăși propriile limite mai bine spus și de a mulțumi totodată publicul l-au ajutat să fie omul potrivit, la locul potrivit. Așa cum s-a întâmplat astăzi.

Să ne bucurăm cât va mai fi pe teren. Cu o zi înaintea triplei cu Norwich au apărut iar zvonuri că se va despărți de United la vară. Sunt diavolii pregătiți să-l piardă pe Cristiano pentru a doua oară? Desigur că o astfel de zi va veni la un moment dat, dar un singur lucru este cert în cazul lui Ronaldo. Jucătorii de calibrul său sunt precum pietrele prețioase. Nu apar de la o zi la alta.

CITEȘTE ȘI

REMEMBER 2016 | Cristiano Ronaldo și remontada de pe Santiago Bernabeu

Ce-ai făcut, Ronaldo, de l-ai supărat pe Costa?

Cei mai buni marcatori din istoria preliminariilor europene pentru Cupa Mondială la Fotbal. Hagi ocupă locul 14 în clasamentul condus de Ronaldo

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply