Reportaje

REPORTAJ | Succes pe muchie de cuțit, atmosferă de vis și peste 6.000 de suporteri la duelul dintre Universitatea și Sănătatea Cluj

După o iarnă lungă și grea, primăvara își face iar simțită prezența în orașul de pe malul Someșului. Timpul e numai bun pentru activități recreative – ieșiri în oraș, la restaurant, la iarbă verde, plimbatul câinilor sau fotbal. E trecut de ora 19 și pe Aleea Stadionului, unde se află Cluj Arena, s-au strâns oameni de toate vârstele. Universitatea Cluj caută revanșa în fața Sănătății, după egalul 0-0 din tur, în etapa cu numărul 22 din Liga a III-a.

Deși meciul a început de vreo 15 minute, la casele de bilete s-au format cozi, semn că interesul e mare. Vine și primul gol, din lovitură de la 11 metri. Marchează căpitanul ”Șepcilor roșii”, Gabriel Giurgiu. Mijlocașul care lua titlul în 2011 cu Oțelul Galați a ajuns la 35 ani. Din 2016, îmbracă din nou tricoul formației unde și-a început cariera. Mai are o singură dorință înainte de a pune ghetele în cui. Să joace în prima ligă cu ”studenții”, după cum spunea chiar el într-un interviu.

”Două culori, o singură iubire, doar alb și negru ne aduce fericire”, cântă galeria Universității Cluj. La un moment dat se vede un avion pe cer, dar privirile se îndreaptă din nou spre teren. Tânărul Denis Hordouan majorează avantajul pentru formația lui Adrian Falub. Primele 45 de minute s-au scurs și ambele formații intră la cabine. În pauza jocului, pe stația de amplificare sunt interpretate câteva piese, printre care și ”Can’t Help Falling In Love” a lui Elvis Presley. Spectacolul muzical ține până la reluarea jocului.

Ușor-ușor, se lasă seara peste Cluj. 6.053 de suporteri asistă la meci, anunță crainicul stadionului. ”U” risipește câteva ocazii de 3-0. Oaspeții au prins curaj, iar Daniel Șoimușan primește o pasă în careu și reduce din handicap. Acest gol avea să fie singurul marcat de ”Virușii verzi” în confruntarea cu ”studenții”. Pe final, spiritele se încing după o ciocnire dintre Andrei Cordoș, de la ”U”, și portarul Sănătății, Filip Lăzăreanu. Vin coechipieri de la ambele echipe. Conflictul este, însă, aplanat rapid. Cordoș și Lăzăreanu primesc câte un galben și jocul se reia. Fanii cântă ”Slavă ție, studenție”. Nu după mult timp, vine și ultimul fluier. 2-1 pentru ”U”. Jucătorii sărbătoresc victoria alături de suporteri.

Universitatea bifează primul succes cu Sănătatea într-un meci oficial, după egalul 0-0 din tur și eșecul din Cupa României, 0-1, înregistrat în 2009. Conduce detașat Seria a V-a din Liga a III-a și e ca și promovată. A doua clasată, Metalurgistul Cugir, are cu 8 puncte mai puțin decât elevii lui Falub. Sănătatea este pe 8, cu 29 puncte.

”Am câștigat meciul foarte clar. Am făcut o primă repriză foarte bună, cu multe ocazii de gol. A doua repriză a fost mai echilibrată, dar, până la urmă, trebuie să îmi felicit jucătorii. Cred că suntem favoriți la promovare, am spus-o asta demult. Suntem echipa care ne dorim și cred că putem.” Adrian Falub, antrenor Universitatea Cluj

Această prezentare necesită JavaScript.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply