Legende

SPECIAL | Cum putea schimba Paraguayul cursul istoriei celui mai popular fenomen al planetei (VIDEO)

Suspansul e cuvântul care definește cel mai bine sfertul de finală dintre Spania și Paraguay, de la Cupa Mondială din 2010. A se vedea REZUMATUL VIDEO.

Într-o tabără Casillas, Villa, Iniesta, Puyol, Alonso, iar în cealaltă fotbaliști de seamă ai Americii de Sud precum Roque Santa Cruz, Caceres sau Oscar Cardozo. Ultimul a scos o lovitură de pedeapsă, după ce a fost tras de tricou de Pique. Tot el și-a asumat responsabilitatea executării penalty-ului. Știa că are în față unul dintre cei mai valoroși portari de pe glob, Iker Casillas. S-a apropiat de minge, a lovit-o, a visat preț de o clipă la cum ar arăta Paraguayul în careul de ași, dar s-a trezit din vis în momentul când balonul s-a oprit în brațele goalkeeperului de la Real Madrid.

Înaintea acelei lovituri de la 11 metri, Paraguay a avut un gol anulat pentru o poziție de offside. Mult mai târziu, Spania a avut șansa ei la punctul cu var. A venit Xabi Alonso, care a transformat fără probleme. Surpriză mare, însă. Arbitrul decide repetarea penalty-ului. Alonso trage din nou, dar de această dată mingea nu a mai intrat în poartă, ca și cum destinul s-ar fi întors împotriva nestăpânitei „Furii Roja” după ce Paraguay a avut un gol anulat, apoi un penalty nefructificat.

Și totuși, Spania a mers mai departe. A ieșit din nou la atac, Villa a avut un moment de inspirație, când mingea expediată de el a atins bara, pentru ca în secunda următoare să ricoșeze în poartă și să aducă biruința.

Și dacă nu ar fi venit acel șut al lui Villa, dacă Oscar Cardozo era el cel care zâmbește și nu Casillas, dacă reușita Paraguayului era validată? Poate că nu mai vorbeam acum de Spania, naționala care a fermecat sportul rege în perioada 2008-2012 cu al ei „tiki-taka”. După Paraguay, Spania a eliminat Germania, cea mai spectaculoasă echipă de la ediția găzduită de Africa de Sud, iar în optimi a scos Portugalia, pentru ca în finală să învingă Olanda, care se afla la cea de-a treia tentativă de a pune mâna pe cel mai râvnit trofeu din sportul rege. Un trofeu care a rămas un vis neîmplinit pentru Johan Cruyff. Spania, în schimb, a fost încoronată în premieră campioana lumii la fotbal. Intra într-un cerc select, alături de Brazilia, Italia, Germania, Uruguay, Argentina, Franța și Anglia.

Foto: country flags

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply