Interviuri

VIDEO | Un dialog memorabil cu vicecampionul olimpic și câștigătorul a trei titluri de Grand Slam, Horia Tecău. Primii pași în tenis, momentul când a vrut să renunțe, lecția care i-a influențat cariera și finala cu Nadal

Finalul acestui an mi-a oferit șansa de a realiza un interviu cu un nume de referință din istoria recentă a tenisului românesc. Știind că Horia Tecău va fi prezent la Cluj, cu ocazia meciului România – Peru din cadrul Cupei Davis, m-am gândit într-o noapte „ce-ar fi să-l invit în emisiunea mea?”. Era un personaj mai mult decât potrivit pentru o ediție specială cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Zis și făcut. Mi-am rugat colegii să discute cu oficialii Federației Române de Tenis pentru a stabili o dată și un loc unde să aibă loc interviul, iar răspunsul a venit după câteva zile, unul afirmativ.

Într-o zi de vineri am lucrat două ore acasă la structura întrebărilor, care vor fi principalele subiecte ale discuției și am consultat câteva statistici relevante pentru a oferi un context mai bun dialogului nostru.

După ce m-am îmbrăcat și mi-am pus foile cu întrebări într-o mapă, am plecat spre Hotelul Platinia cu autobuzul. Am ajuns cu o oră înainte de a începe interviul. Înaintea sa a avut loc o conferință de presă, unde au vorbit componenți ai lotului României, printre care și invitatul meu, dar și din echipa de Cupa Davis peruană.

La finalul conferinței m-am îndreptat spre o altă sală, unde l-am așteptat pe Horia Tecău. Așteptarea a fost destul de scurtă, pentru că în timp ce îmi pregăteam microfonul l-am văzut intrând pe ușă însoțit de un oficial al Federației. M-am prezentat, apoi cameramanul meu a dat „rec”. În cele 30 de minute cât a durat interviul am descoperit nu doar sentimentele pe care le-a avut Tecău atunci când a adus României alături de Florin Mergea medalia de argint de la Olimpiada de la Rio sau când a cucerit trei titluri de Grand Slam (Australian Open, US Open și Wimbledon), ci și sacrificiile pe care le-a făcut pentru a performa în cariera sa de la dublu. Vă invit să urmăriți integral materialul pe care l-am realizat pentru postul de televiziune Look Sport.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply