Editoriale

EDITORIAL | Și noi avem un cuceritor în țara lui Jules Verne: Adrian Ursea

Nu credeam că o voi spune prea curând, dar după mulți ani avem din nou un antrenor prezent nu doar cu numele, ci și cu renumele într-un campionat de referință cum e Ligue 1.

Adrian Ursea a obținut un indiscutabil 3-0 împotriva lui Olympique Marseille, finalista Europa League din 2018. 229 de milioane de euro valorează lotul formației de pe Velodrome și 219 milioane al celor de la Nice.

Diferența de valoare în cota de piață nu e mare, dar ținând cont de obiectivele pe care și le propune un club de talia lui Marseille față de așteptările lui Nice înțelegem dimensiunea rezultatului din această seară. Același Ursea a bătut-o pe Rennes cu 2-1, nimeni alta decât fosta adversară a lui CFR Cluj din Europa League. Același Ursea e neînvins în Ligue 1 de patru etape și a ajuns pe locul 10 cu formația sa.

De-a lungul carierei de antrenor, Ursea a lucrat de cele mai multe ori ca secund și la cluburi mai puțin cunoscute, din Franța ori din Elveția. Dar să poți lega niște rezultate remarcabile într-o întrecere de top la nivel european, și asta la prima experiență ca principal în Ligue 1, nu poate sublinia decât o ambiție ieșită din comun, o capacitate incredibilă de a motiva jucătorii fără să fi fost un tehnician celebru de talia lui Mourinho, Ancelotti, Villas-Boas sau Simeone, ori să fi fost un fotbalist de calibru ca Maradona sau Zidane.

Sper ca entuziasmul lui Ursea și al elevilor săi să nu se oprească aici. Poate îi vom vedea calificându-se într-o cupă europeană. Până acum au dovedit că merită. Aș mai remarca în final că Nice i-a dat bătăi de cap și lui PSG, parizienii câștigând cu 2-1 în fața unui lot cu 600 de milioane de euro mai ieftin decât al lor.

Foto: Adrian Ursea / sursa: Canalul oficial de YouTube Ligue 1

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply