Editoriale

NOTELE primite de CFR Cluj la capătul unei eliminări dramatice din Champions League. Cine sunt jucătorii care puteau schimba soarta meciului cu Dinamo Zagreb

CFR Cluj a fost la un penalty distanță de o calificare spectaculoasă în turul trei preliminar din Champions League.

Feroviarii au egalat în două rânduri, în partida cu Dinamo Zagreb de pe teren propriu, însă croații au mers mai departa la loviturile de departajare, unde au transformat șase penalty-uri, iar campioana României doar cinci.

CRISTIAN BĂLGRĂDEAN – NOTA 5,5 – Fostul goalkeeper de la FCSB a bifat a doua apariție în poarta lui CFR Cluj și a ajuns la trei goluri încasate în două partide. Ultimele le-a încasat în confruntarea de aseară, de la Amer Gojak și Lirim Kastrati, în urma unor faze trase la indigo. Succesorul lituanianului Arlauskis a respins inițial șuturile expediate de Ivanusec, respectiv Ademi, dar a sfârșit cu balonul în plasă. A avut, însă, și câteva intervenții care puteau da un alt deznodământ întâlnirii din Gruia. Cea mai importantă a fost la loviturile de departajare, când a apărat penalty-ul executat de Gojak, la scorul de 4-4. Trebuie să se străduiască mai mult pentru a se impune într-o formație cu pretenții la campionat și la un parcurs cât mai bun în cupele europene.

MARIO CAMORA – NOTA 5 – Căpitanul campioanei României nu a mai arătat aceeași vigoare cu care a obișnuit în confruntările de acest nivel. La golul de 1-2 al croaților a încercat, fără succes, să blocheze șutul lui Ademi, care a precedat reușita lui Kastrati. Experiența europeană a ultimului mohican din echipa care aduna 10 puncte în grupele Champions League (record pentru România), în urmă cu opt ani, și-ar putea spune însă cuvântul în meciurile viitoare.

KEVIN BOLI – NOTA 4 – Erou în alte confruntări importante, în special la finala pentru titlu cu Universitatea Craiova din ediția trecută a Ligii 1, când a și marcat, fundașul central a dezamăgit de această dată. Lipsa de concentrare s-a văzut în minutul 14, când l-a scăpat din marcaj pe Ivanusec, iar Gojak a deschis scorul pentru croați, dar mai ales la loviturile de departajare, când a tras peste poartă, ratare care a consemnat eliminarea clujenilor din Champions League. Despre Boli s-a scris în ultimele săptămâni că vrea să plece de la CFR Cluj. Să fi fost acesta motivul lipsei de concentrare?

PAULO VINICIUS – 5,5 – Apărătorul brazilian de 36 de ani nu a mai avut evoluțiile convingătoare de altădată. Cele mai bune momente ale sale au fost ocazia din a doua repriză, când a trimis cu capul spre poartă, dar și penalty-ul transformat la loviturile de departajare, primul din seria de cinci.

ANDREI BURCĂ – 6 – Fundașul venit anul trecut de la FC Botoșani a avut o influență pozitivă în joc. La scorul de 0-1 l-a pus în dificultate pe experimentatul goalkeeper al croaților, Livakovic. Tot el a reușit să respingă un șut care se îndrepta  amenințător spre poarta lui Bălgrădean.

MIHAI BORDEIANU – 5,5 – Aflat pe teren până în minutul 113, când a fost schimbat, mijlocașul de 28 de ani a ieșit în evidență către finalul partidei, când a oprit o acțiune a oaspeților prin fault, fiind sancționat cu cartonaș galben. Ulterior a încercat o acțiune personală, dar șutul i-a fost blocat.

MICHAEL PEREIRA – NOTA 7 – Mijlocașul francez a lăsat o impresie plăcută. În minutul 64 a reușit golul meciului, scorul devenind 1-1 la capătul unui șut puternic din afara careului, deviat și de portarul Livakovic. La doar patru minute distanță a fost înlocuit cu Cătălin Golofca, o schimbare oarecum nemeritată și prea rapidă, ținând cont de îndârjirea arătată în confruntarea de aseară.

DAMJAN DJOKOVIC – NOTA 6 – Integralist în echipa alcătuită de Dan Petrescu, mijlocașul croat era cât pe ce să înscrie împotriva conaționalilor săi, după ce Livakovic a parat execuția de la punctul cu var a lui Ciprian Deac. Djokovic s-a mai remarcat când l-a lansat pe Rondon într-o acțiune ce se putea finaliza cu gol pentru CFR Cluj. A transformat, de asemenea, o lovitură de departajare.  

CIPRIAN DEAC – NOTA 6 – Decarul ardelenilor putea egala în două rânduri la scorul de 0-1, mai întâi cu un șut care a trecut puțin peste poartă din câțiva metri, apoi la un penalty pe care Livakovic a izbutit să-l respingă. La loviturile de departajare nu a mai dat greș, scorul devenind 5-5.

ALEXANDRU CHIPCIU – NOTA 5 – Mijlocașul de 31 de ani a rezistat doar o repriză în meciul din Gruia. Prestațiile sau au fost neconvingătoare, raportat la experiența sa în ceea ce privește jocurile internaționale.

GABRIEL DEBELJUH – NOTA 7 – Ce nu a reușit Djokovic a izbutit fostul atacant de la Hermannstadt. Să marcheze împotriva adversarei din țara natală. Rondon a centrat de pe partea dreaptă, iar jucătorul de 23 de ani nu l-a iertat pe Livakovic. Este primul gol marcat în tricoul lui CFR Cluj, în cel de-al doilea meci de când a sosit la gruparea vișinie.

MARIO RONDON – Nota 6,5 – Autor al unor goluri primordiale anul trecut, contra lui Celtic în preliminariile Champions League, respectiv Rennes în grupele Europa League, atacantul din Venezuela a fost aproape de a-și trece în cont o nouă victimă. Lansat pe contraatac de Djokovic, Rondon a ratat incredibil un gol care putea schimba semnificativ soarta partidei. Fostul jucător de la Gaz Metan și-a răscumpărat greșeala în al treilea minut de prelungire, când a pus umărul la golul de 2-2 marcat de Debeljuh, gol care a păstrat speranțele vii pentru CFR până la loviturile de la 11 metri. Același Rondon a transformat o lovitură de departajare.

CĂTĂLIN GOLOFCA – NOTA 5 – Introdus în minutul 68, după ieșirea lui Pereira, mijlocașul ofensiv de 30 de ani putea deveni eroul clujenilor în confruntarea cu Dinamo Zagreb. Bălgrădean apărase ultima lovitură a oaspeților din seria de cinci, astfel că jucătorul trecut pe la Botoșani și FCSB se afla în fața penalty-ului decisiv. A tras, însă, slab și Livakovic a ghicit colțul.

MATEO SUSIC – NOTA 5,5 – Fundașul bosniac l-a înlocuit pe Andrei Burcă în minutul 82 și a reușit să înscrie la loviturile de departajare.

CĂTĂLIN ITU – FĂRĂ NOTĂ – Introdus de Dan Petrescu în minutul 113, în locul lui Mihai Bordeianu.

DAN PETRESCU – NOTA 6,5 – Antrenorul campioanei României a reușit să alcătuiască un prim 11 care să-i poată ține piept unui adversar redutabil cum e Dinamo Zagreb. Încrederea acordată lui Debeljuh, alături de schimbarea lui Chipciu cu Rondon la pauză, sunt cele mai inspirate mutări făcute de Petrescu în meciul cu deținătoarea titlului din Croația. Puțin a lipsit ca fostul fundaș să obțină încă un rezultat important în Europa, însă transferurile insuficiente și lipsa unor jucători decisivi ca Omrani și Păun au cântărit mult în ecuația partidei de aseară.

Foto: Facebook Dinamo Zagreb

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply