Legende

Atenție Barcelona, se apropie Maradona! Lovitura de imagine încercată de o nou promovată din La Liga

Aruncam astăzi o privire pe diferite ziare din străinătate și am dat peste un material despre El Grande Diego.

Publicația Football Espana susține că finanțatorul argentinian al clubului Elche, care a promovat în La Liga la începutul acestei săptămâni, după o victorie obținută în minutul 96 în fața lui Girona (1-0 la general), intenționează să dea o lovitură de imagine. Și s-a gândit tocmai la autorul golului intitulat drept „Mâna lui Dumnezeu”.

Site-ul spaniol mai scrie despre relațiile pe care le are omul cu banii de la Elche în țara natală, astfel că nu i-ar fi prea greu să intre în legătură cu legendarul fotbalist argentinian. Rămâne de văzut dacă va și reuși. Interesant e că Elche l-a dat afară pe antrenorul Pacheta, artizanul revenirii echipei în La Liga după o pauză de cinci ani. A se vedea ultima lui conferință de presă pe youtube, când își ia la revedere făcând cu mâna, apoi se ridică supărat de la masă și rupe niște hârtii (probabil contractul cu Elche). Un gest la prima vedere de neînțeles din partea grupării iberice. Sau poate că au așteptări mai mari pentru noul sezon și vor un „coach” mai titrat. Deocamdată, au numit un alt tehnician, mai puțin cunoscut, dar e limpede că nici el nu va avea viață lungă la Elche. Se pregătește altceva.

Este oare Maradona potrivit pentru un astfel de post? Capriciile sale (cum ar fi cumpărarea unei mașini interzise pe străzile din Argentina pentru că girofarul ei imită sirena și luminile unui automobil de poliție, plus că acea mașină a folosit-o pe un teren de antrenament) și evenimente mai puțin plăcute din anii recenți (în 2009 a înjurat niște ziariști la conferința de presă pentru că nu au crezut că va califica naționala Argentinei la Mondial, în 2018 a adormit brusc în timpul unui meci de la Cupa Mondială pe care îl urmărea, în unele interviuri nu mai e coerent, iar la finalul anului trecut a înjurat niște copii care îl strigau „Diego, dă-ne un autograf”. Faptul că l-au strigat pe numele mic l-a detanjat) l-au transformat pe Maradona într-o umbră a marelui jucător care își conducea țara spre titlul mondial acum 34 de ani, un jucător cu pase, sprinturi, driblinguri, șuturi și goluri memorabile, de care părinții, bunicii și chiar străbunicii noștri s-au bucurat din plin.

Maradona o pregătește în prezent pe Gimnasia de La Plata, din Argentina. Nu i-a mers mereu bine din punct de vedere al rezultatelor, a și vrut să plece de câteva ori, însă rezonanța pe care o are numele sau, dar mai ales cine a fost ca fotbalist, i-a determinat pe șefi să facă tot posibilul pentru a-l păstra. Și au reușit. Maradona nu a antrenat niciodată în La Liga, dar a evoluat în schimb la Barcelona și Sevilla în acest campionat.

În octombrie, Maradona va împlini 60 de ani. Oare cum trece așa de repede timpul? Chiar și pentru niște legende? Mai există un loc pentru el în fotbalul mare? De data asta ca tehnician, nu din teren. Cu mai bine de un deceniu în urmă, speranțele sale că va răzbi în noua postură au fost risipite de „panzerele” lui Joachim Low pe plaiurile sud-africane, în sferturile Campionatului Mondial. Argentina și-a făcut bagajele, Maradona plângea pe aeroport în brațele fiicei sale, iar piesa „Don’t cry for me, Argentina!” era difuzată în jurnale.

Foto: facebook.com/gimnasiaoficial

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply