Legende

VIDEO | ”Nopți magice”, cântecul care trezește nostalgia

S-a auzit „Nopți magice” la radio, o piesă care amintește de Italia și de revenirea României la un Mondial de fotbal după două decenii de absență.

Cu câteva luni înaintea competiției din 1990, țara noastră trecea de la un regim la altul, iar oamenii visau la un viitor mai bun alături de o generație de fotbaliști extraordinari: Balint, Lăcătuș, Sabău, Hagi, Klein, Lung și alții. Cuvintele crainicului trezesc nostalgia celor care au prins acele vremuri: „Ce echipă aveam atunci, dar sperăm să facem o figură frumoasă și la vară (la Europeanul de Tineret care va fi tot în Italia – n.a.), și la anul (la Euro 2020 – n.a.)”.

2-0 cu URSS (meci în care Lăcătuș l-a învins de două ori pe marele Dasaev), 1-2 cu Camerun (când Roger Milla devenea la 38 ani una dintre revelațiile Mondialului), 1-1 cu Argentina lui Maradona, Caniggia, Batista și Burruchaga (un egal obținut în urma reușitei lui Gabi Balint) și eliminarea dramatică de la penalty-uri cu Irlanda este bilanțul tricolorilor de la acel turneu. Mondialul italian era, însă, doar încălzirea pentru ce a urmat în America patru ani mai târziu.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply