Legende

Discursul remarcabil al căpitanului României U-21, înaintea unei mari victorii: ”Să nu dăm cu piciorul la ce am clădit”

Naționala sub 21 de ani a României a învins-o aseară pe Bosnia cu 2-0 și a făcut încă un pas spre calificarea la Europeanul de Tineret.

Ar fi a doua prezență a tricolorilor mici la un astfel de turneu, după cea din 1998. În grupa a opta din preliminarii, elevii lui Mirel Rădoi sunt neînvinși (cinci succese și trei remize) și sunt pe prima poziție, peste patru selecționate importante de pe Bătrânul Continent (Bosnia, Portugalia, Elveția și Țara Galilor).

Adrian Petre și Ianis Hagi (cu o execuție superbă din corner) au fost autorii golurilor din partida de la Ovidiu. La cea de-a cincea victorie din campania pentru Euro 2019 a avut, însă, un rol și căpitanul Andrei Radu (care și-a făcut junioratul la Inter Milano). Înainte de a ieși din vestiar, portarul de 21 ani a ținut un discurs emoționant în fața colegilor săi, dar și a selecționerului Mirel Rădoi.

”Băieți, ascultați ce vă spun acum. Intrăm temperați, concentrați. Nu răspundem provocărilor. Nu e bine, nu ne ajută cu nimic. (Trebuie să rămânem – n. red.) concentrați până la sfârșitul meciului. Am văzut cu toții, în meciul cu Portugalia (2-1 pentru România – n. red.), ce putem obține fiind o echipă și luptând până în ultima secundă. Aceia suntem noi. Acela e spiritul care ne-a ajutat să fim la 90 de minute de a face ceva important. Ar fi păcat să dăm cu piciorul la ce am clădit până acum. Gândiți-vă că la început nu a crezut nimeni în noi. Doar noi, cei de aici, am crezut. Depinde de noi acum. E un singur obiectiv. Din meciul acesta ieșim câștigători, indiferent de orice, pentru că am muncit, am făcut sacrificii ca să jucăm la un Campionat European și așa o să fie. Trebuie să fim mândri că suntem azi aici și că avem șansa asta. Ieșim afară și o să luăm ce merităm. O să ducem România pe primul loc (în grupa de calificare – n. red.). Dacă arbitrul dă 10 minute de prelungire, jucăm 10 minute de prelungire. Unu, doi, trei, HAI ROMÂNIA!”, a declarat Andrei Radu, pe canalul de YouTube al FRF.

CITEȘTE ȘI – Hagi: ”Succesul nu e întâmplător, trebuie construit” 

Foto: captură youtube

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply