Legende

REMEMBER 2016 | Cristiano Ronaldo și remontada de pe Santiago Bernabeu

Acum doi ani, Zinedine Zidane avea o misiune dificilă la primul sezon pe banca lui Real Madrid.

În primul meci cu Wolfsburg, din sferturile Champions League, spaniolii au pierdut cu 0-2 în fața nemților. Galacticii erau, astfel, obligați să iasă la atac în returul de pe Santiago Bernabeu. Era 12 aprilie 2016, ora 21:45, și arbitrul Viktor Kassai se pregătea să fluiere începutul partidei.

Echipa germană pleca cu prima șansă, dar asta nu i-a împiedicat pe zecile de mii de suporteri care au venit la meci să spere. Tradiția, fanii, zecile de trofee și jucătorii pe care i-a avut de-a lungul timpului o obligau pe Real să triumfe. Și jocul a început, dar ce s-a întâmplat apoi, nici nemții nu și-ar fi putut închipui.

Wolfsburg rezistase eroic până în minutul 16 și visa cu ochii deschiși la semifinalele Champions League. Cristiano Ronaldo, liderul incontestabil din trupa galacticilor, i-a readus, însă, pe germani cu picioarele pe pământ. N-a trecut un minut și Ronaldo a perforat din nou poarta adversă. Mai era nevoie de un singur gol și Realul se putea pregăti pentru fiesta. Dar cine putea să dea și golul decisiv? Cristiano, Benzema, Gareth Bale sau Sergio Ramos? Într-o confruntare ca asta, oricine își dorea să iasă în evidență.

Prima repriză s-a încheiat cu 2-0, dar o celebră vorbă spune că ”timpul e cel mai bun sfătuitor”, iar cele 15 minute de pauză au fost de bun augur pentru elevii lui Zidane. În actul secund, oaspeții au căpătat curaj și, asemeni gazdelor, aveau nevoie de un singur gol pentru a trece mai departe. Andre Schurrle, Draxler și Naldo și-au încercat pe rând norocul, dar fără succes.

A venit, însă, minutul 77. Publicul de pe Santiago Bernabeu era din ce în ce mai nerăbdător și aștepta golul trei. Real Madrid a primit o lovitură liberă și cine altcineva putea s-o execute decât Ronaldo, care prin șutul său năprasnic a învins atâția goalkeeperi cu experiență. Fără să stea prea mult pe gânduri, lusitanul și-a luat având, a lovit în balon ca și cum ar fi vrut să scape de cea mai grea povară, iar mingea nu l-a iertat pe Benaglio. 3-0 pentru galactici și încă 13 minute în care elevii lui Zidane trebuiau să-și apere avantajul.

Timpul s-a scurs greu, dar un astfel de meci este de neuitat. Fluierul final a însemnat nu doar o simplă victorie, ci și deznodământul unei partide cu trei goluri de poveste, semnate de un jucător remarcabil.

În acel sezon, Real Madrid avea să câștige pentru a 11-a oară Champions League. În finală, galacticii s-au întâlnit cu rivala din oraș, Atletico Madrid. Meciul s-a decis la penalty-uri (5-3 pentru Real), după 1-1 în timpul regulamentar. Tot în acea ediție, Cristiano Ronaldo a ieșit golgheterul competiției, cu 16 reușite. În anii următori, Real Madrid a câștigat de încă două ori Liga Campionilor, stabilind un adevărat record. De când s-a implementat noul format, nicio echipă nu reușise să câștige consecutiv această întrecere.

Foto: vavel.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply