Rezultatele slabe ale echipelor românești în cupele europene, inclusiv ale formației pe care o antrenează, l-au pus pe gânduri pe fostul internațional Gică Hagi.
CFR Cluj a ratat grupele Europa League, după 0-2 și 2-3 cu luxemburghezii de la Dudelange. Eșecurile suferite de ”feroviari” au fost primele înregistrate de o echipă românească în fața unui club din Luxemburg. FCSB nu a avut nici ea mai mult noroc. ”Roș-albaștrii” au pierdut cu 1-3 pe terenul lui Rapid Viena. În a doua manșă, trupa lui Nicolae Dică a condus cu 2-0 la pauză, scor care o califica în grupele Europa League. Austriecii au înscris, însă, pentru 1-2 după revenirea de la cabine și au mers mai departe.
Universitatea Craiova a fost eliminată în turul 3 preliminar din Europa League de mult mai puternica RB Leipzig, după 1-3 în Germania și 1-1 pe stadionul Ion Oblemenco. Echipa lui Gică Hagi nu a stat nici ea mai bine. În turul 2 preliminar din Europa League, Viitorul a dat piept cu olandezii de la Vitesse. La Ovidiu, puștii lui Hagi au condus la un moment dat cu 2-0, dar scorul final avea să fie 2-2. O săptămână mai târziu, constănțenii au cedat cu 1-3 și au părăsit cupele europene.
Toate aceste rezultate vor avea efecte grave asupra fotbalului autohton. Din sezonul viitor, România va trimite tot patru formații în cupele europene (una în Champions League și trei în Europa League), dar din primul tur preliminar. Acest lucru va însemna câte opt meciuri pentru fiecare club în parte și, în același timp, șanse din ce în ce mai mici pentru a ajunge în grupele unei competiții europene.
”De 9 ani, eu construiesc. Trebuie să începem să reconstruim succesul. El nu e întâmplător, trebuie construit. Dacă nu ai bazele unui concept, o strategie, nu ai cum. Totul se construiește. Întâmplător vine un rezultat, întâmplător îți vine la ziua de naștere un cadou și atât. Trebuie să știm să formăm și să construim jucători, iar apoi echipe puternice, ca să ne putem lupta cu cei de afară. Primul lucru pe care trebuie să-l construim sunt loturi naționale foarte puternice. În România, e imposibil să nu existe pe vârstă 10-15 copii deștepți, care sunt talentați. E imposibil. O singură strategie este valabilă pentru mine. Să încerci să devii cel mai bun. Chiar dacă știu că mi-am băgat singur presiune, sunt obișnuit cu ea și îmi place. Cred în continuare că românul e foarte, foarte bun. Ne lipsește organizarea, ne lipsește finanțarea, ne lipsește un concept tehnic unitar la nivel național.” Gheorghe Hagi, manager-tehnic Viitorul
Foto: fcviitorul.ro
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de șase ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV (actualul Look Sport+), unde am mai îndeplinit funcția de editor al site-ului looksport.ro, al paginii de facebook Look Sport și al canalului de YouTube cu același nume, dar și de coordonator al jurnalului de sport. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Elita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o în 2020, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro. Tot din anul 2020, din luna decembrie, coordonez săptămânal Rezumatele Etapei din Liga 1. Din luna ianuarie 2021 sunt și producător al emisiunii Look Sport Special, unde difuzez cele mai importante declarații de la meciurile de fotbal din Liga 1, de la partidele echipelor naționale de seniori și de tineret, dar și din interviurile realizate de mine în format video sau prin telefon. Tot în 2021 am mai început o colaborare cu redacția de sport a postului Prima TV.
No Comments