Legende

Avionul, mijlocul de transport care îl îngrozea pe Dobrin: ”Când urcă, pare un condamnat dus la eșafod”

Deși au trecut mai bine de 10 ani la dispariția sa, Nicolae Dobrin continuă să fie reprezentativ pentru fotbalul românesc. Driblingurile derutante, pasele precise și golurile spectaculoase – atât la FC Argeș, cât și la echipa națională – i-au adus renumele de ”Prințul din Trivale”. Despre Dobrin s-ar putea scrie sute, chiar mii de pagini, și tot nu ar fi de ajuns pentru a povesti cariera sa remarcabilă.

Fostul atacant piteștean a avut, însă, și o mare fobie. Detesta călătoriile cu avionul. Acest lucru a fost observat și de cel care luase controversata decizie de a nu-l folosi la Mondialul din Mexic. Este vorba de fostul selecționer al României, Angelo Niculescu.

”Așa cum am arătat, nu suportă decât cu mare dificultate călătoriile aeriene. Este galben ca lămâia. Trăiește într-o teamă permanentă și am impresia că e obsedat (chiar când joacă pe teren) de viitoarea călătorie pe care v-a trebui s-o facă, în aceleași condiții, cu avionul. Zadarnic încercăm, glumind, să-i alungăm spaima de avioane. Dobrin se lasă stăpânit de aceleași gânduri. În momentul când sosim la aeroport devine parcă o fantomă. Nu mai scoate o vorbă, se îngălbenește, iar când urcă pe scara avionului pare un condamnat dus la eșafod. Astfel se explică, cred, și randamentul lui scăzut în deplasări.” Corabia cu 11 pasageri (de Angelo Niculescu)

Foto: wikipedia.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply