Editoriale

EDITORIAL | FCU contra FCU

Dracii dracilor de draci! Adrian Junior Mititelu afișează o neîncredere stupefiată și agresivă față de tatăl său, după rezultatele pe care le are echipa, după ce Napoli voia trei puncte într-un meci de cupă pentru că voia să urce în clasament, după ce…, după ce…

Și vine întrebarea: Ce înseamnă asta? Lucrurile sunt simple, Juniorul este un soldat care nu a învățat să folosească o pușcă, dar vrea să conducă un regiment, în timp ce partenerul dominant, Tatăl, l-a scos de ceva timp din cărți, atâta timp de când a ieșit de la mititi… numele seamănă până la predestinare.

Un strigăt plin de adrenalină ce-i vâjâie prin cap cerând să-i se recunoască personalitatea zdruncinată rău de tot. Mă gândeam că seamănă cu naveta spațială Challenger, cea care a explodat la 28 ianuarie 1986, la câteva zeci de secunde după lansare, avea atât de multă energie stocată prost încât părea că stă să bubuie. Amuzant, dar trist, remarcile care se vor apocaliptice sau diabolice provoacă doar un numar involuntar de comedie, una de proastă factură.

Sfidând orice simț al ridicolului, în loc să își petreacă timpul încercând să apere ce se prăbușește, ne arată că și-au epuizat complet capacitatea de a aduce lucrurile la normal. Dar ce înseamnă normalitatea? FCU este o republică ciudată și dictatorială care era însă o necesitate a campionatului nostru, care parcă ieșise din toropeală care îl cuprinsese în ultimii ani, începuse să își împrospăteze savoarea. Totuși, nimeni nu cred că se aștepta la asemenea război intern. Se va termina repede, oamenii uită trecutul când deschid ochii dimineața următoare.

Rămân problemele, grave, grave. Dante spunea în al său Infern: ”Lăsați orice speranță, voi care intrați”. Ar fi fost un motto excelent pentru a întâmpina și intimida adversarii pe noul Oblemenco, doar că atunci când joacă FCU, gazonul arată ca bucătăria bunicii. Într-un loc găseai orice altceva înafară de mâncare, în celălalt vezi orice înafară de fotbal.

P.S. Mititelu cel Bătran rămâne fidel conspirațiilor care (vor) să îl saboteze, iar acum a ajuns la un nivel nou. Îl suspectează pe al său fecior că “face manevre cu Rotaru”.

Foto: Facebook / Fotbal Club Universitatea 1948

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Petru aprilie 6, 2024 at 5:53 am

    Neinteresante personaje

  • Leave a Reply