Editoriale

EDITORIAL | Cîrjan – ignorat?

Parcă acum vreo doi ani apărea un băiat care juca în Liga a doua franceză și se plângea că nu îl bagă nimeni în seamă. Numele i s-a pierdut în norul de șosete, împletite pe jumătate, reprezentat de valul de talente de la care așteptam explozia. Nu am mai auzit nimic despre el.


Adus de Rapid, cu aceleași surle și trâmbițe ca orice român care a trecut pe la o echipă occidentală, Cătălin Cîrjan, sau mai bine spus anturajul său, consideră că este neîndreptățit. Că nu are posibilitatea de a-și pune puterea în scenă și că darul destinului, pe care este convins că îl merită, uită să vină.


Dan Șucu luat la anchetă: De ce nu joacă Cîrjan? Persoane foarte mirate de ce viziunea lor nu coincide cu a celor care iau decizii în cadrul clubului. Discursul lor, care se vrea înfrumusețat de formule elegante, este de fapt lipsit de miez. Sec.

Eu aș întreba: De ce ar merita Cîrjan să joace în locul altora? Doar pentru că a fost la Arsenal? La națională de ce nu joacă? Altă anchetă.


Impresarul lui (Cătălin Sărmășan – n. red.) spune că e predispus la a deveni ținta disprețului și a glumelor proaste, el care e un băiat bun (așa cum se spune clișeistic despre oricine), că va aduce o nouă culoare și eleganță fotbalistică pe toate terenurile pe care va intra. Un strigăt de nebun nefericit, în măsura în care un nebun poate fi nefericit.


Ca un ignorant convins că spiritul său critic și clarviziunea sunt primite de la Dumnezeu, deși ambele sunt închipuite, aș mai întreba o dată: La douăzeci de ani ești prea tânăr ca să joci la Arsenal? Sau cei de acolo au furnizat informația că înafara echipei lor, Cîrjan poate juca titular la orice echipă din lume?

Nu știu care e adevărul, dar am exemplul jucătorilor din naționala de tineret semifinalistă în Italia (în 2019 – n. red.). Pasul către seniori a fost o treaptă foarte înaltă pentru cei mai mulți.

Sper ca viitorul să mă contrazică, dar mie nu mi se pare un jucător care să ne promită fapte excepționale. În fotbalul care dă ora, la douazeci de ani, de regulă, ești integrat în el sau nu ești deloc, adică vii la o echipă din România și plângi că ești dat la o parte.

Foto: historia.ro

Adrian Stamate

Previous Post

6 Comments

 • Reply Petru septembrie 15, 2023 at 2:01 pm

  De ce nu a fost împrumutat în Anglia?

  • Reply Robert Popa septembrie 15, 2023 at 3:00 pm

   Te salut! Asta e o întrebare bună. Eu nu cunosc multe date despre Cîrjan, dar e interesant ce spui. Sunt atâtea echipe și atâtea ligi acolo. Sigur ar fi fost mult mai oportun pentru el dacă își continua cariera acolo. Un sezon în Championship cred eu că e mai de folos decât Liga 1.

   • Reply Robert Popa septembrie 15, 2023 at 3:30 pm

    Am spus Championship în ideea că mai bine mergea acolo sub formă de împrumut dacă la Arsenal nu are loc.

   • Reply Petru septembrie 15, 2023 at 4:05 pm

    Am o alta întrebare: dacă nu este considerat bun pentru Championship? Sau sunt și alte campionate puternice în Europa, unde putea sa fie împrumutat.

    • Reply Robert Popa septembrie 15, 2023 at 4:19 pm

     Dacă nici pentru Championship nu e bun, o ligă care nu e de neglijat, atunci nu văd ce ar mai fi de spus. Nu e normal ca România să fie singura soluție pentru un tânăr jucător care nu confirmă într-un campionat străin.

     • Petru septembrie 15, 2023 at 4:49 pm

      Problema este ca nici în România nu a confirmat încă. Politic de la Dinamo a făcut junioratul la Manchester United

  Leave a Reply