Statistici

SPECIAL PDSPORT.RO | România vs America de Nord și de Sud la Mondialele din anii ’90. STATISTICI uimitoare în fața unor selecționate care n-au reușit să-i învingă pe tricolori

La sugestia unui cititor, hai să facem o retrospectivă specială. 5 meciuri de legendă între România și selecționatele din America de Sud, respectiv de Nord din anii ’90:

● România – Argentina 1-1 (1990, Cupa Mondială, faza grupelor)
● România – Columbia 3-1 (1994, Cupa Mondială, faza grupelor)
● România – SUA 1-0 (1994, Cupa Mondială, faza grupelor)
● România – Argentina 3-2 (1994, Cupa Mondială, optimi)
● România – Columbia 1-0 (1998, Cupa Mondială, faza grupelor)

*În concluzie, cele două Americi nu au reușit să ne învingă, deși erau un izvor nesecat de talente
*Interesant mai este că au fost două întâlniri cu Argentina (un egal, o victorie) și două cu Columbia (două succese), fiecare duel s-a repetat la patru ani după primul
*Golaverajul României a fost de 9-4, iar Argentina e singura care a înscris în poarta tricolorilor în fiecare confruntare de la Mondial și, totodată, singura care a reușit să dea mai mult de un gol într-o partidă directă. Când mai vedem noi așa statistici?
*Patru meciuri au fost cu Anghel Iordănescu selecționer (cele din 1994 și 1998) și una cu Emeric Ienei (în 1990)
*Hagi, Răducioiu și Dumitrescu sunt cei mai buni marcatori (câte 2 goluri fiecare), urmați de Balint, Petrescu și A. Ilie (fiecare cu câte 1 gol)
*Confruntarea cu SUA a fost singura întâlnire oficială a României cu o națională din America de Nord. În plus, a fost singura victorie a României în fața unei gazde a Campionatului Mondial. Primul duel cu o țară gazdă a fost în 1930, la prima ediție, 0-4 cu Uruguay (cea care avea să și devină prima campioană mondială)
*Mai mult, toate cele cinci dueluri au contribuit la calificarea în fazele eliminatorii sau într-o fază eliminatorie superioară (dacă e să ne amintim de victoria cu Argentina, care i-a adus României în premieră prezența în sferturile de finală la Campionatul Mondial)

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply