Editoriale

EDITORIAL | Povestea Mioveniului

Nori încă albi asupra Mioveniului. Încă nu s-au instalat norii cei negri asupra echipei din Mioveni. Dar toate indiciile duc spre asta.

Atmosfera la meciuri este liniștită. Primarul [Ion] Georgescu face baie de mulțime stând la capătul unor scări de la baza tribunei. Sudând și asudând. Sudând țigările și asudând la fiecare acțiune periculoasă a oaspeților. În mod ciudat sau nu, nimeni din tribună nu ii reproșează rezultatele echipei (o singură victorie în 12 etape și clasarea pe penultima poziție – n. red.). Rar mi-a fost dat să văd echipă mai anostă în acest campionat, chiar și după venirea lui Flavius Stoican, cel care spunea atunci când fusese investit la Dinamo că echipa din Ștefan cel Mare a tras lozul câștigător cu el. Sper să nu se repete câștigul lui Dinamo.

Foto: Adrian Stamate

Explanatio si explicatio (enunțare și explicare). Mioveni are una dintre cele slabe echipe din campionat pentru că are jucătorii printre cei mai slabi din campionat. Când cel mai bun jucator meci de meci este Scarlatache, de 38 de ani, fundaș central, nu mai este nevoie de altă explicație (plus că minuni ca în sezonul trecut, când Mioveni s-a salvat de la retrogradare fără baraj cu același lot cu care promovase în Liga 1 cu un an înainte, se produc foarte rar – n.red.).

Soluția este simplă, trebuie făcută doar o paralelă cu spusele marelui jurnalist francez Albert Londres: “În Shanghai, banii sunt materia primă și cea din urmă”. Așa e și în fotbal. Banii rezolvă totul, cu ei poți aduce jucători buni, care să joace așa cum trebuie jucat fotbal în încâlcita noastră noua SUPERLigă. Pasiunea și dorința de victorie sunt prezente, însă nu țin de foame în fata valorii din acest sport.

Așa că cineva trebuie să rupă baierele pungii și să facă o echipă bună!

Adrian Stamate

Foto sus: Facebook / CS Mioveni

CITEȘTE ȘI

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply