Reportaje

FOTO / VIDEO: Lungul drum al lui „U” Cluj către Liga 1

Clujul a fost aseară, 21 mai 2022, scena unei povești din sport memorabile, meciul de fotbal dintre ”U” Cluj și Dinamo București, tur al barajului de promovare/retrogradare în/din Liga 1.

Deși înfrățite, cele două echipe au luptat pe teren, așa cum le îndemna și un banner uriaș, desfășurat de suporterii clujeni la tribuna I: Cu simbolul pus pe piept,/ Vrem un meci jucat pe drept./  Luptă dreaptă să purtați./ Astăzi viața să v-o dați.

Ieșită total din formă în ultimele meciuri din Liga a 2-a, cu 4 înfrângeri, U a renăscut, împinsă de la spate de același public numeros (peste 20.000 de spectatori), care a trecut peste eșecurile recente și a umplut tribunele de la Cluj Arena, casa Șepcilor Roșii.

Galeriile au fost, ca de fiecare dată, la înălțime, Slavă ție, sudenție! îmbinându-se cu Noi suntem Dinamo. Suporterii au scandat numele echipei adverse, într-un exemplu de sportivitate, nelipsind efectele pirotehnice.

Scorul de 2-0 pentru U, stabilit prin golurile lui Remacle și Boiciuc, câte unul pe repriză, este prea mic, în raport cu marile ocazii ale echipei clujene. Tactica adoptată de antrenorul Erik Lincar s-a potrivit unui meci decisiv, U strălucind și prin execuții tehnice de excepție și prin pase devastatatoare pentru adversari. Al doilea gol este o lecție de contraatac a unei echipe care juca în inferioritate numerică.

În ceea ce o privește pe Dinamo, degringolada este totală. Deși a avut două bare, formația din Ștefan cel Mare pare fără busolă, fără viziune de joc, tot mai aproape de matineul fotbalistic.

Atmosfera de meci mare a continuat până târziu în noapte pe străzile Clujului, animate de suporteri, amintindu-ne versurile lui Adrian Păunescu, din poezia Dor de Cluj: Roş-galben-albastre sunt razele Clujului,/ Furtuna din veac mai de preţ le făcu,/ Bătrâni înţelepţi poartă grija grădinilor,/ Cei tineri pe piept au insigne cu „U”.

Aseară ne-am reamintit cu toții că U Cluj este o stare de spirit.

Ioan Ivașcu, 22 mai 2022

*Ilustrațiile foto și video au fost realizate de autorul articolului

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply