Legende

Întoarcerea lui Gerrard în Premier League. Îl așteaptă o perioadă grea la Aston Villa, dar oamenii trecuți pe Anfield sunt învățați cum să depășească obstacole

După trei ani la Rangers, în care a cucerit un campionat al Scoției fără să piardă vreo partidă în ultimul sezon, Steven Gerrard va bifa a doua sa experiență din cariera de antrenor, de această dată în campionatul unde a devenit celebru, deci în Premier League.

Aston Villa i-a oferit un contract pe trei ani și jumătate, dar știm că în fotbalul din ziua de astăzi cuvântul răbdare a devenit o raritate. Sir Alex Ferguson (27 de ani la Manchester United), Arsene Wenger (22 de ani la Arsenal), Joachim Low (15 ani la naționala Germaniei), Oscar Tabarez (de peste 15 ani la naționala Uruguayului) sau Diego Simeone (de 10 ani la Atletico Madrid) fac parte din acea categorie a tehnicienilor privilegiați, care au avut parte de conducători care le-au oferit timp pentru a-și demonstra calitățile, iar ei au demonstrat ulterior că încrederea primită nu a fost deloc o greșeală. Gerrard nu e în această categorie, dar poate demonstra în timp că dintr-un mare fotbalist se poate naște un antrenor renumit.

Aston Villa, câștigătoare a șapte titluri în campionatul englez, nu trece prin cea mai bună perioadă pe plan sportiv. Gerrard a preluat-o de pe locul 16 în Premier League, la două puncte peste primul loc retrogradabil și după cinci înfrângeri la rând.

O misiune complicată, dar nu imposibilă, mai ales pentru Gerrard, care în urmă cu 16 ani, pe când îmbrăca tricoul lui Liverpool, ridica trofeul Ligii Campionilor după o finală în care AC Milan a condus cu 3-0. Oamenii ale căror destine s-au legat de Liverpool sunt învățați cu situațiile dificile. În 2019, antrenorul Jurgen Klopp îi conducea pe cormorani spre o minunată victorie în returul cu FC Barcelona, scor 4-0, un scor care îi califica în finala Ligii Campionilor, după ce catalanii se impuneau cu 3-0 pe Camp Nou. La finalul acelui sezon, Liverpool triumfa din nou în cea mai puternică competiție europeană după 14 ani.

Pe 11 decembrie, deci peste fix o lună, Klopp și Gerrard vor fi pentru prima dată adversari în calitate de tehnicieni în campionatul englez. Gerrard se întoarce pe Anfield, pe stadionul unde a scris istorie mai bine de un deceniu, unde a fost apreciat de nenumărați fani, unde a rămas o parte din sufletul său așadar, indiferent de formația care va ieși atunci învingătoare la final.

Foto: site-ul oficial al lui Aston Villa

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply