Legende

REMEMBER 2016 | Momente din istoria baschetului românesc surprinse într-o singură fotografie

Arhivarea tuturor materialelor realizate de-a lungul anilor, fie că e vorba de texte, fotografii sau filmări, reprezintă una dintre marile mele pasiuni. În această categorie intră și materialele prietenilor și cunoscuților mei, care m-au inclus și pe mine în diferite articole.

Astăzi am găsit o fotografie făcută de profesorul de limba română și totodată poetul maramureșean Ioan Ivașcu, personalitate care mi-a scris o frumoasă prefață pentru cartea ”Belodedici: românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni”.

În poză apar alături de antrenorul echipei de baschet feminin a Universității Cluj, Dragan Petricevic, căruia îi luam un interviu la finalul unui meci din Liga Națională, desfășurat în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. Se întâmpla undeva în toamna anului 2016. Ardelencele au fost aproape de a cuceri al 15-lea titlu (primul după o pauză de 24 de ani) în acel sezon, după o finală în care s-au duelat cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În ciuda acelui rezultat, Universitatea păstrează recordul absolut de campionate câștigate în România.

În fundal apar componenții echipei de baschet masculin U-BT Cluj înaintea unei ședințe de pregătire, cu antrenorul Mihai Silvășan și jucători de referință ai perioadei de atunci precum Maksym Pustozvonov, Vlad Moldoveanu, Filip Adamovic, Ousmane Barro, căpitanul Tudor Jucan (aflat la ultimul sezon din carieră) sau Kyndall Dykes. La finalul stagiunii, acești băieți aveau să câștige al cincilea titlu pe plan intern (și primul după cel obținut în 2011). Anul acesta, U-BT Cluj și-a adăugat în vitrină al șaselea trofeu de campioană națională.

Foto sus: www.fiba.basketball

CITEȘTE ȘI – Singurul român transferat în cea mai puternică ligă de baschet din lume. NBA i-a dedicat un documentar lui Ghiță Mureșan: ”Prima zi acolo a fost cea mai grea din viața mea”

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply