Legende

Memorii grandioase adunate într-o carte. Belodedici: românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni

Am așteptat de mult timp un astfel de moment. Acela de a publica o biografie despre un sportiv de legendă al României. M-am gândit îndelung, m-am sfătuit cu membri ai familiei mele, cu prieteni și colegi de breaslă și l-am ales în final pe Miodrag Belodedici.

Cariera marelui libero este încununată de câștigarea a două ediții a Cupei Campionilor Europeni, prima cu Steaua București în 1986, iar a doua la Steaua Roșie Belgrad în 1991. Recordul pe care l-a atins la numărul de trofee în cea mai prestigioasă competiție intercluburi de pe Bătrânul Continent rămâne unic în rândul fotbaliștilor din România.

Jucătorul care s-a distins în cariera sa prin eleganța arătată pe teren a mai cucerit Supercupa Europei alături de Steaua București în 1987, Cupa Intercontinentală la Steaua Roșie, a ridicat deasupra capului numeroase titluri și cupe pe plan intern atât în România, cât și în Serbia, dar a reprezentat și echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial din 1994 (unde tricolorii au atins sferturile de finală) și la Euro 2000.

”Când eram copil visam să joc la două echipe. Erau Steaua București și Steaua Roșie Belgrad. Și, ca prin minune, am ajuns la ambele echipe și la amândouă am câștigat cele mai prestigioase trofee.” Miodrag Belodedici, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București și Steaua Roșie Belgrad

”M-a impresionat seriozitatea cu care a jucat și s-a comportat. A început fotbalul foarte bine și l-a terminat foarte bine.” Emeric Ienei

În puțin peste 100 de pagini veți descoperi momente minunate din viața unui sportiv care a dus numele României pe cele mai înalte culmi ale succesului. Veți găsi o serie de valori fără de care perfomanța nu se poate realiza în viață. Una peste alta, o să aveți ocazia de a vedea că orice vis se poate împlini, oricât de imposibil ar părea de atins, dacă vă luptați pentru el. Lucru dovedit de atâtea ori de fundașul descris foarte frumos de Ioan Ivașcu, poetul care a scris prefața acestei cărți: „Un libero de platină în echipe de aur”.

Volumul intitulat ”Belodedici: românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni” cuprinde o cercetare în amănunt a carierei lui Belodedici: articole din presa autohtonă și cea internațională, interviuri cu jurnaliști renumiți din țara noastră, un dialog cu marele antrenor Emeric Ienei și, bineînțeles, un interviu împărțit în 26 de subcapitole cu fostul mare fundaș al României. Cartea a fost publicată la editura Accent din Cluj-Napoca și cei interesați de ea mă pot contacta la adresele de e-mail redactie@pdsport.ro, robertpopa1994@gmail.com sau pe pagina mea oficială de facebook Robert Popa.

Țin să le mulțumesc oamenilor minunați de la Centrul de Cultură Urbană Cluj care mi-au oferit șansa de a lansa volumul într-un mod profesionist. Vă recomand cu încredere să apelați la serviciile lor.

Foto: Designul coperții a fost realizat de Editura Accent din Cluj-Napoca

Video: Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Purza Adrian Predrag iunie 15, 2023 at 3:52 pm

    DE UNDE POT ACHIZIONA CARTEA CU BELODEDICI?

  • Leave a Reply